tenra

– Hvis holdningene hans er rett så blir det 25-30 mål

Publisert Sist oppdatert

United mangler fortsatt den spissen som man ganske sikkert vet kan levere 20 eller også 30 mål i en sesong, slik City og Liverpool har hatt det de siste årene.

Dermed hviler et ekstra ansvar på Marcus Rashford, som dunket inn 30 mål for United totalt i alle turneringer forrige sesong. Det spesielle var at flesteparten av de målene også ble satt inn med et utgangspunkt ute til venstre, Rashfords favorittposisjon.

I februar snakket Ten Hag om at «fornøydhet» fort fører til «latskap», og at Rashford måtte investere hver eneste dag.

Så skal ikke United.no konkludere med noe, men Rashford gikk fra 17 mål på de første 17 kampene han spilte etter VM, til sju mål på de siste 22 kampene.

Nå har Ten Hag igjen langt på vei kommet med en utfordring til Rashford.

– Hvis holdningene er rett så vil han klare det, svarte Ten Hag da han ble spurt om hvor stor tillit han hadde til at Rashford igjen kan score 25-30 mål.

tenhagrashford180723
NY KONTRAKT, NY SESONG: Slik så det ut da Marcus Rashford nylig skrev under på en ny langtidskontrakt med United.

– Så er det ikke lett. Laget må også fungere rundt ham, så de får satt ham opp i riktige situasjoner, men hvis laget spiller godt, vi følger reglene og prinsippene våre og holdningene er rett slik at han kommer seg i de rette posisjonene, så vil han levere fordi han har fantastiske kvaliteter i 16-meteren. Han er klinisk, nådeløs og han kan score både med høyrefoten, venstre og hodet.

Scoret minst av topp 6-lagene

Ten Hag er klar på at ansvaret neste sesong ikke bare ligger på Rashford, men på alle. Det er ikke så rart etter en Premier League-sesong som endte med 3. plass, men hvor United scoret ti færre mål enn Newcastle, 14 færre enn Brighton, 17 færre enn Liverpool, 30 færre enn Arsenal og 36 færre enn City forrige sesong.

– Ja, vi har underprestert og vi er klar over det, så andre må også bidra. Derfor har vi også sett etter spillere med de kvalitetene, og med Mason Mount har vi allerede fått på plass en ekstra spiller som er kapabel til både å score mål og sette opp Rashford i posisjoner hvor han kan score flerre mål, men ja, hele laget må score mer, sier Ten Hag.

Powered by Labrador CMS