Melbourne Victory v Manchester United

Luke Shaw om de første ukene under Ten Hag: – Han sier klart i fra når han ikke er fornøyd

Publisert Sist oppdatert

Luke Shaw sier i et intervju med klubbens offisielle hjemmesider at detaljene og det utrolig grundige arbeidet Erik ten Hag legger ned i lagets treningsøkter og kampforberedelser allerede har ført til en stor forbedring av troppen.

Venstrebacken sier at forrige sesong var en stor skuffelse, men at kvaliteten på treningene før denne sesongen allerede er mye bedre.

– Siste sesong var veldig skuffende, ikke bare som et lag, men også for meg personlig, innrømmet han. Det var ikke hva folk forventet eller hva jeg forventet av meg selv, og jeg tror denne sesongen kan gi oss en ny start. Nå gjelder det for meg å holde være skadefri, få jevnlig spilletid og holde prestasjonsnivået høyt uke etter uke.

– Vi kan ikke være bekjent med hvordan laget spilte forrige sesong. Det er ikke der klubben skal være, og vi vet at nivået måtte økes mye når det gjelder hva vi gjør og i intensiteten treningene. Jeg ser definitivt store forbedringer allerede på de to ukene vi har vært samlet hele troppen.

Manchester United Training Session
HØYERE NIVÅ PÅ TRENING: Luke Shaw synes nivået på treningene har vært mye høyere enn tidligere. Her sammen med Scott McTominay på lørdagens treningsøkt.

Shaw, som har fått totalt 90 minutter i de to første treningskampene, er veldig fornøyd med hvordan Erik ten Hag styrer ting på treningsfeltet og at nederlenderen i stor grad leder treningsøktene selv fremfor å legge hovedansvaret til sine assistenter.

– Jeg tror manageren vet hva laget trenger, og han har sin egen stil og hvordan han vil styre, og alle spillerne har virkelig tatt det til seg, og de virkelig nyter det. Han er veldig praktisk og han tar leder av øktene. Han er mye involvert, og hvis han ser at folk ikke oppfyller standardene han ønsker på trening, så lar han høre fra seg og sier klart fra. Jeg tror det er bra fordi med det holder standarden høy.

Shaw er fornøyd med sin egen start på sommerturnéen og nyter sjansen til å bygge opp formen etter å ha slitt med skade i slutten av forrige sesong.

– Nå handler det om forberedelser og å få inn treningsarbeidet og spilletid, og åpenbart å forstå filosofien den nye manageren vil ha på banen. Det handler om å sette alt dette sammen og sørge for at vi er på vårt best når den første kampen mot Brighton kommer, for da må vi være på vårt beste.

GettyImages-1408906737
MÅ VÆRE KLARE TIL SERIESTART: Luke Shaw sier det er viktig at United er på sitt beste når Brighton kommer på besøk 7. august og at det er mye hardt arbeid som gjenstår innen den tid.

United fortsetter forberedelsene til den kommende sesongen med ytterligere to Australia – mot Crystal Palace og Aston Villa – før United spiller to kamper på to dager i Oslo mot Atletico Madrid og på Old Trafford mot Rayo Vallecano. Etter det vil alle øyne rettes mot sesongåpningen hjemme mot Brighton 7. august.

Powered by Labrador CMS