trioten

Holdt på å glemme trofeet: – Vi kommer uansett til å vinne flere

Publisert Sist oppdatert

Én United-finale. Én seier.

Forhåpentligvis den første av mange, da alt Erik ten Hag og United tar i for øyeblikket går veien.

I alle fall når Casemiro, Varane og de største stjernene er med.

– Vi ga alt

Erik ten Hag snakket imidlertid om laget og holdninger da han snakket med pressen.

– Dette gjelder ikke bare i kveld, men igjen så spilte vi med de rette holdningene og moral. Vi kjemper, vi ga alt for å slå dem.

– Man må ofre noe hver dag for å få oppleve dette, fordi dette handler om heder og ære. Å vinne noe viser også at vi er på rett vei.

– Det som gledet meg mest med seieren er at vi kan tilpasse oss ulike stiler, og at vi alltid finner en måte å vinne på.

United-manageren tok med seg trofeet inn på pressekonferansen etter kampen, og måtte bli minnet på å ta det med da seansen var ferdig.

Da spøkte han.

– Jeg kan egentlig bare la det stå siden vi kommer til å vinne flere.

tenner2

Før det hadde han snakket om veien tilbake mot toppen.

– Kanskje var det en risiko for meg å komme hit, men samtidig jeg er litt sta.  Jeg elsker imidlertid Manchester United. Dette er klubben for meg.

– Når jeg ser drakta vår, når jeg ser Old Trafford, når jeg ser arven vår, som Sir Alex etterlot seg, alle de fantastiske spillerne som har vært her, alle spillerne og lagene som er utviklet her.

– Vi vil gjøre det samme. Vi vil skape vår egen arv, vårt eget ettermæle, og da denne muligheten dukket opp så var dette helt rett klubb for meg. Jeg ville være en del av det.

– Når jeg også har sett de siste månedene og ukene, hvordan spillerne og trenerne opplever kampene denne klubben kjemper, så er dette en stor seier. Det må gi inspirasjon.

– Samtidig er vi bare helt i starten av gjenoppbyggingen av United, dit klubben fortjener å være, som en klubb som vinner trofeer. Dette var den første. Det bør gi oss inspirasjon, og det gir oss mer selvtillit om at vi kan få til mer.

– Det var ikke den beste fotballen, men det var effektivt.

Etter kampen inviterte traff United-manageren så på Sir Alex Ferguson, som gratulerte ham med seieren. Ten Hag skal så ha invitert med seg Sir Alex inn i spillergarderoben, slik at han kunne ta del i feiringen.

erikalex

– Han er en glad mann i kveld, sa Ten Hag.

– Det er en ære å kunne snakke fotball med ham, hvordan man leder en garderobe, strategi, og det er en ære at han vil dele det med meg, men ikke bare med meg, men også Manchester United.

Se spillerne feire i garderoben her:

Se fem minutter fra United-feiringen her:

 

– Jeg vil bare vinne. Vi investerte fra starten av sesongen, trenerteamet og spillerne. Vi står sammen, og glem heller ikke fansen – som bare blir her inne på Wembley lenge etter kampen.

– Sulten etter trofeer var stor, og det skal den også være i United.

– Det er godt samhold, men spillerne utfordrer også hverandre. De hjelper hverandre også, noe som er det beste en manager kan se.

– Hvis vi legger til grunn at vi akkurat slo Barcelona så var dette en enorm prestasjon. Det sier noe om oss fysisk, men også mentalt.

– Så viser dette også hva som må til for å vinne. Vi får vite at det er verdt å investere det vi gjør, vi får vite at det er verdt å lide og ofre noe, vi får vite at man må gi alt hver dag for å kunne juble til slutt.

– Jeg håper vi kan danse mer sammen

Så stor feiring blir det ikke. I alle fall ikke for spillerne.

Roy Keane lurte nemlig på om det ble champagne på alle utover kvelden.

– Champagne? Det blir i så fall for manageren og trenerteamet. Spillerne må hvile siden de har en en stor kamp allerede onsdag, sa Ten Hag.

Vel vitende om at det da venter en FA-cupkamp mot West Ham.

– Men du burde trekke deg etter den dansen, sa Keane spøkefult.

– Aldri, aldri, aldri. Det handler om at vi (red.anm: Ten Hag, Antony og Martinez) har en historie sammen. Vi danset også i Amsterdam. Jeg håper i stedet at vi kan danse enda oftere, svarte United-manageren.

Roste nøkkelspillerne

Det kom også ros til nøkkelspillerne.

– Jeg sa allerede før kampen at Casemiro, Varane og De Gea – de vet hvordan man vinner trofeer. Du trenger slike sånne spillere på banen, for å lede laget, og organisere laget. Den vinnerviljen må de også ta med seg – på banen, i garderoben og i vanskelige situasjoner.

– Nå kan vi være glade i 24 timer, men vi kan ikke være fornøyde. Den fornøydheten fører nemlig kun til latskap, og med latskap så vinner man ingen trofeer.

– Vi må imidlertid feire dette. Dette var ikke en vanlig dag. Vi vant tross alt et trofé, og følelsene min var at dette var et viktig trofé. Det må feires, men etter det så må man jobbe videre, siden vi allerede onsdag spiller en ny viktig kamp, selv om for meg er alle kamper viktige kamper.

MER: Ten Hag møtte Avram Glazer og snakket også om eieren etter kampen

Powered by Labrador CMS