Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League

«Forsvarsspill som ga et gufs fra forrige sesong»

Publisert Sist oppdatert

Manchester United åpnet serien hjemme på Old Trafford for sjette sesong på rad og det ble en marerittstart på Erik ten Hags tid som United-manager. Brighton ble for sterke og vant 2-1. Laget hang rett og slett ikke sammen og det kan se ut som om nederlenderen har en enorm jobb foran seg for å United til det nivået han ønsker. United bryter med det rekken på 49 år uten tap i både den avsluttende kampen i foregående sesong og åpningen sesongen etter.

Den siste uken har det vært en del støy rundt klubben etter at Ronaldo var en blant flere spillere som forsvant fra stadion under den siste oppkjøringskampen mot Rayo Vallecano.

På toppen av dette var det ventet en supporterdemonstrasjon mot eierskapet til United, som også la en ramme på stemningen utenfor Old Trafford før kamp.

Protestene før kamp ga påminnelse om at fansen fortsatt er svært lite fornøyde med at Glazers fortsatt sitter som eiere i klubben. Avram Glazer var selv til stede og fulgte kampen fra tribunen og kan nok ikke unngått å ha fått med seg scenene som utspilte seg før avspark.

protestgl
GLAZERS-PROTEST: Flere United-supportere hadde samlet seg for protest mot Uniteds eiere.

Det endte med at Megastore måtte stenges og München-tunellen ble okkupert. Mon tro hva amerikaneren på toppen av United-hierarkiet tenker om det.

Selv om United gikk til pause til enorm pipekonsert fra Old Trafford-publikumet kunne det også høres fra tribuneplass at det ble sunget «We want Glazers out», og det var dermed ikke bare Uniteds grufulle omgang som stod i fokus blant supporterne.

Store defensive problemer

United startet svakt og spilte på seg flere ganske så stygge brudd i farlige områder, først ved Dalot, deretter ved Fred. Heldigvis klarte United ved begge anledninger å hindre Brighton i å komme til en stor målsjanse.

Etter halvtimen glapp det igjen i det defensive arbeidet og denne gangen kunne Pascal Groß enkelt sette inn 0-1 etter forsvarsspill som Ten Hag vil gremmes av.

Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League
SVÆRT MISFORNØYD: Flere ganger i løpet av første omgang fant TV-kameraene en Ten Hag som ristet på hodet.

Kun ni minutter senere ble United igjen utspilt og etter en god redning fra De Gea klarte ikke Fred å hindre Groß i å sette sitt andre for ettermiddagen noe som gjorde vondt verre for Ten Hag som på sidelinjen stod og ristet på hodet.

De defensive problemene er definitivt ikke borte selv om Martinez er kommet inn. Ten Hag har hele tiden sagt at fortiden er noe man må legge bak seg, men personlig fikk jeg et gufs av forrige sesong spesielt på 2-0-scoringen. Her har Ten Hag en utfordring han er nødt til å adressere, og det fort!

Mange kokker, mye søl

Ten Hag sa før kampen at Bruno Fernandes og Christian Eriksen begge kunne utnytte hverandres smartness i å skape farligheter for United fremme i banen. Nederlenderen sa også at Eriksen nok skulle være den som lå lengst frem i banen.

Likevel kunne en se flere eksempler på at dansken droppet dypt i søken etter ballkontakt og United har ikke hatt noen offensiv trussel som kan skape ubalanse i de bakre rekkene hos Brighton.

Legger vi på at både Fred og McTominay ikke hadde gode dager på midtbanen blir det bare enda tydeligere hvorfor Ten Hag ønsker seg en midtbanespiller før overgangsvinduet stenger ved månedsskiftet.

fredder
SVAK: Fred spilte på seg flere brudd og spilte langt fra sin beste kamp.

Fred spilte på seg flere feil som ga direkte sjanser mot, mens McTominay stadig havnet på etterskudd mot aggressive Brighton-spillere og fort kunne blitt utvist etter en stygg takling i den første omgangen.

Det ble rett og slett for mange spillere sentralt i banen for United og det ble med det vanskelig å få skapt noe.

I den andre omgangen ble både Fred og McTominay tatt av noe som gjorde at Eriksen ble den dyptliggende midtbanespilleren. Dansken viste sine kvaliteter med ball for et lag som presset på for utlikning, men Ten Hag ga likevel opp alt av defensiv trygghet med dette grepet.

Ronaldo inn til stående applaus

Cristiano Ronaldo entret banen etter 53 minutter til stående applaus fra Old Trafford, noe som var ganske annerledes enn da portugiseren kom ut til oppvarming før kamp da var det tendenser til piping mot Uniteds nummer 7.

Portugiseren kom inn for Fred og gjorde umiddelbart inntrykk og var et uromoment som Brighton ikke tidligere i kampen hadde kjent på en trussel fra, nemlig løp i bakrom.

Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League
GOD MOTTAKELSE: Cristiano Ronaldo ble møtt med stående ovasjoner fra Old Trafford.

Like før timen stakk Ronaldo i bakrom noe som satte Brighton ut av spill. Portugiseren spilte Rashford alene med keeper, men kantspilleren satte ballen rett på Brightons keeper før flagget kom opp for offside.

Ronaldo virket svært så spillesugen og ville vise seg frem. Selv om portugiseren kanskje ikke er i toppform fysisk kan en i etterpåklokskapens navn undres litt over hvorfor han ikke fikk sjansen fra start og kunne gi Brighton den typen trusler fra start av.

 
Powered by Labrador CMS