tenhag

Ten Hag med Kane-grep: – Vi har en plan

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld følger hele fotballverden med når Manchester City og Arsenal skal gjøre opp om Premier League-tittelen på Etihad.

Et døgn senere flyttes blikket til Tottenham Hotspur Stadium, der Erik ten Hag får sitt andre møte med spissen han visstnok ønsker seg aller mest i sommervinduet.

– Påvirkningskraften hans er åpenbar, begynte Ten Hag da han på sin pressekonferanse fikk spørsmål om United-aktuelle Harry Kane.

– Vi har en plan for hvordan vi skal håndtere det. I hjemmekampen løste vi det veldig godt, og vi trenger en like god plan på torsdag. 

– Smart spiller

I oktober vant United 2-0 mot Tottenham på Old Trafford etter scoringer av Fred og Bruno Fernandes.

Lisandro Martinez og Raphaël Varane dannet stopperparet i den kampen, men er begge utilgjengelige til torsdagens kamp.

Det kan også Fernandes være. Portugiseren regnes som usikker til torsdagens kamp etter at han skadet ankelen på Wembley.

Kane står med 24 scoringer i Premier League denne sesongen, men har faktisk ikke scoret på hjemmebane mot United siden 2017.

– Vi må forsvare oss som et lag. Han er en smart spiller. Vi kan ikke la ham komme i scoringsposisjon, for han kan avgjøre kampen, sa Ten Hag.

Onsdag skrev Manchester Evening News at Ten Hag har et intenst ønske om å signere Kane i sommer, men at klubben ikke er forberedt på å spille spill med Daniel Levy. Tottenham-sjefen har et rykte på seg for å være vanskelig å forhandle med.

Newcastle United v Tottenham Hotspur - Premier League
KNUST: Harry Kane og Tottenham tapte 1-6 for Newcastle i forrige runde.

– Dominere og diktere

Da Tottenham tapte på Old Trafford i oktober, var Antonio Conte manager. To dager før lagene møtes igjen ble italienerens midlertidige etterfølger, Cristian Stellini, også sparket.

Derfor er det Ryan Mason som må sørge for at laget reiser seg etter 1-6-tapet for Newcastle i helgen.

– Det er ikke så ofte vi har måttet slå tilbake, sa Ten Hag lattermildt da han på pressekonferansen ble spurt om han ut i fra sine egne erfaringer er forberedt på å møte et hevngjerrig Tottenham-lag.

– Det var et stygt tap, de er naturligvis misfornøyde, og det kan være drivstoff for å slå tilbake.

– Men en motstander skal aldri være mer sultne enn oss. Vi skal sørge for at vi er klare til å dominere og diktere kampen som vi ønsker.

Storoppgjøret regnes som avgjørende i kampen om topp fire. Seks poeng skiller de to lagene, og United har to kamper til gode på Tottenham.

– Når du ser på tabellen er det ganske åpenbart hvor viktig denne kampen er. Men vår tilnærming vil ikke endre seg av den grunn. Vi vil vinne hver eneste kamp. Det spiller ingen rolle hvem motstanderen er.

Avspark i London er klokken 21.15.

Powered by Labrador CMS