Nottingham Forest v Manchester United - Premier League

Ten Hag etter kamp: – Vi trenger at flere spillere scorer mål

Publisert Sist oppdatert

United klatrer opp på tredjeplass.

Tre poeng foran Newcastle og seks foran Tottenham.

2-0 og solid offensiv prestasjon og det uten Marcus Rashford.

Scoring og målgivende for Antony og et drømmecomeback på kort varsel fra Christian Eriksen.

United-manager Erik ten Hag var fornøyd med det aller meste, men fant som vanlig også et punkt å pirke på.

– Dette var en solid prestasjon og en velfortjent seier. Det eneste jeg har å utsette er at vi burde ha scoret enda flere. Vi burde vunnet 3 eller 4-0. Vi bommet for mange sjanser i dag.

– Man ønsker alltid å score og avgjøre kampene tidlig. I de store kampene så får man ikke så mange store sjanser så det er viktig å være effektiv.

Hyller Antony

Antony satte inn 1-0 selv og leverte sin første målgivende i Premier League da han serverte Dalot på 2-0.

Manageren var godt fornøyd med det han fikk se av den 23-år gamle brassen.

– Vi trenger flere spillere som scorer mål og jeg er godt fornøyd med Antony. Mål og assist er bra, men starten av kampen hans var ikke så bra. Han var på rett sted til rett tid og satte inn returen. 

– Han hadde vel to situasjoner han kunne løst annerledes og spilt ut til Eriksen i feltet, men når han først fant flyten var han en konstant trussel for motstanderen.

Med sin kanskje beste kamp i United-trøya så er Ten Hag også svært fornøyd med de stegene kantspilleren har tatt.

– Han har definitivt tatt steg. Mot Everton skapte han mange sjanser, men bommet på dem så jeg er veldig fornøyd med at han scoret i dag. Han kunne jo fort hatt enda en gang om ikke Wan-Bissaka hadde blokkert skuddet, sa Ten Hag med et smil om munnen. 

På pressekonferansen etter å ha vært i pressesonen kom det mer om Antony og for første gang kom også en sammenlikning med en viss nederlender som gjorde stor karriere av å gå innover i banen og bøye ballen i lengste.

– Han kan bruke høyrefoten og må gjøre det oftere. Han er kapabel til å bli effektiv også utover i banen, men han er så god når han går innover. Arjen Robben, de sa at han kun kunne en ting, men det var til gjengjeld så bra at ingen klarte å stoppe det. Om du klarer å gå begge veier så er du enda vanskeligere å stoppe. 

Fortsetter å avvise nedprioritering

United er, sammen med City er de eneste to lagene i Premier League som fortsatt konkurrerer tre ulke fronter, likevel nekter Erik ten Hag å prate om å nedprioritere enkelte av turneringene

– Det har ikke å si hvordan jeg prioriterer. Vi er Manchester United så det er forventet at vi vinner hver eneste kamp.

– Heldigvis har vi flere enn elleve spillere. Der er kanskje ikke en ulempe at Eriksen kommer inn, sa Ten Hag med et tydelig smil i karakteristisk stil.

–Han er et naturtalent. Alt glir så enkelt. Han har så mange kvaliteter og spilleforståelse. Han hadde ikke startet om ikke Sabitzer hadde måtte kaste inn håndkleet

Eriksen fikk også sin velfortjente hyllest på pressekonferansen.

Også Martial, Maguire og backene får oppmerksomhet i sekvensen om prioriteringer.

– Martial gjorde det meget bra i forkant av målet til Antony. Han er en utrolig god spiller og han kan også gi oss mål.

– Vinklene for Maguire er ikke så gode de gangene han spiller til venstre, så derfor er det vanskelig for ham. Han passer bedre inn på høyresiden.

Solid defensiv forestilling

United holdt nullen for 14. gang i Premier League denne sesongen og med tanke på fraværende i den defensive rekken så var det en imponerende forestilling også defensivt.

Det var også Ten Hag enig i.

– En veldig god defensiv prestasjon. Backene er veldig viktige. De jobber sammen og kommer innover i banen og går på utsiden og samarbeider slik at vi kan lage rom. Timingen var også god i dag slik at vi kunne spille ballen inn i midten.

– Likevel så ser man hvor fort ting kan snu. Forrige uke hadde vi ni skadefrie forsvarsspillere, i dag hadde vi fire.

– Vi trenger alle tilgjengelig og vi er at av få lag i Europa som fortsatt er med i tre konkurranser. Det er en haug med kamper og vi trenger antallet for å kunne være med å kjempe for vi ønsker å sende utpå det best mulige laget hver gang.

Se 3 minutter og 12 sekunder med deilige United-høydepunkter her:

 

Powered by Labrador CMS