tenhagmartial311222

Ten Hag om Martials fremtid: – Jeg ønsker han her, men han må være skadefri

Publisert Sist oppdatert

Anthony Martial har vært mye skadet de siste sesongene, men har vist prov på at han absolutt har noe å bidra med for Ten Hags United.

Akkurat det har også Ten Hag sett og på den andre delen av pressekonferansen før kampen mot Nottingham Forest forteller nederlenderen om at han ønsker at Martial skal bli i klubben også neste sesong, dersom han holder seg skadefri.

– Han kan spille i flere ulike posisjoner, men etter min oppfatning så er han klart best som en spiss. 

– Det er vanskelig å si på grunn av skadehistorikken (om han kan være en del av troppen neste sesong), men jeg ønsker at han skal være det fordi han er en fantastisk spiller. Egenskapene for å spille på det absolutte toppnivået er der og han han gjør oss bedre når han er klar og i form. 

– Etter mitt synspunkt så håper jeg vi har han også neste sesong.

Manchester United v Nottingham Forest - Premier League
HAR EN FREMTID: Ten Hag ønsker å beholde Martial i klubben om franskmannen klarer å holde seg skadefri og sier han er en fantastisk spiller som gjør laget bedre de gangene han spiller.

– Vi har flere ledere og spillere som tar ansvar

Videre i seansen med Ten Hag ville journalistene ha svar på om det også neste år vil bli sånn at det er flere spillere som deler kapteinsansvaret, slik som Harry Maguire og Bruno Fernandes har gjort denne sesongen, helt klart rettet mot at Maguire har spilt atskillig mindre fotball denne sesongen enn tidligere i United-drakta.

– Laget trenger ledere. Man trenger en gruppe med ledere. Vi har to (kapteiner), men vi har også ledere i Varane, Casemiro og De Gea. Samtidig har Martínez utviklet seg bra på dette denne sesongen, så vi har flere.

– Spillerne takler det gjennom å være så sammensveiset. Om en starter på benken så blir det akseptert som det er. Det er stor gjensidig respekt og jeg synes det har fungert så langt.

Manchester United v West Ham United: Emirates FA Cup Fifth Round
DELT KAPTEINSANSVAR: Harry Maguire og Bruno Fernandes har delt kapteinsansvaret i klubben denne sesongen. Ten Hag ønsker flere ledere i garderoben og er glad for at de to klarer å samarbeide om ansvaret.

LES OGSÅ: Ten Hag om skadesituasjonen

Med tanke på tunge fravær i form av skader og suspensjoner blir det også et tema om det trengs å handles i sommerens overgangsvindu, på grunn av den negative innvirkningen fravær som Casemiro, Eriksen, Rashford, og nå Martínez og Varane kan ha på prestasjonene.

Ten Hag er opptatt av at man må jobbe med de man har tilgjengelig.

– Alle klubber må håndtere nøkkelspillere som mangler, men så kommer andre spillere inn. Selvfølgelig vil du alltid bruke den beste elleveren, spesielt når du går til sluttfasen i flere turneringer, men når de er ikke tilgjengelig er det andre som må brette opp ermene. 

– Forrige uke diskuterte vi hvem som skal score målene. Marcel Sabizter scoret to. Vi snakket mye om Casemiro. Kan laget spille uten Casemiro? Men vi beviste mot Brentford og mot Everton at vi også kan spille uten Casemiro og vinne vanskelige og viktige kamper.

– Det handler om å spille til dommeren blåser

Etter at United ga bort det som så ut som en komfortabel ledelse i det første av to oppgjør mot Sevilla i Europaligaens kvartfinale kunne ten Hag se noe positivt samtidig som han adresserte også at laget fortsatt trenger å ta store steg.

– Det var en del slurvete feil, men nå kan jeg ikke bare si negative ting om kampen mot Sevilla. Vi spilte god fotball veldig lenge, men det er også viktig at vi styrer kampen. Hvis du vil vinne trofeer må du være smart, du må holde deg til planen og ikke slippe motstanderne inn igjen i kampen. Du kan ikke la dem få troen og å få slå inn mange innlegg. Du må være klar over at spillet er over om 90, 95, 96 minutter. Vi har fortsatt en lang vei å gå, og det er vi fullstendig klar over.

– Laget må vite at det er i slike øyeblikk man trenger ledere. I mange kamper har jeg sett det, vi har lidenskapen og ønsket om å kontrollere vanskelige kamper helt til slutt, men i går gjorde vi det ikke. Jeg ser at dette påvirker momentet, men laget må definitivt lære av det.

Powered by Labrador CMS