tenhaggev

– Jeg tror vi har det som trengs for å vinne trofeer

Publisert Sist oppdatert

Den sjuende strake seieren.

United står nå med 14 seirer, 2 uavgjorte og bare 1 tap på de siste 17 kampene i alle turneringer.

Fredagens seier sendte også laget videre til 4. runde i FA-cupen, som trekkes 17.05 søndag.

Se høydepunktene fra kampen her:

 

– Vi går for trofeer

Etterpå var det en fornøyd Erik ten Hag som møtte pressen.

– Jeg tror at vi har det (spillere som har det i seg å vinne trofeer). Vi kan kjempe og også slå tilbake hvis det er nødvendig. Vi spiller med ro, men kan også reagere og er motstandsdyktige. Vi har også bra kvaliteter i laget til å vinne kamper og trofeer, sa han til BBC like etter 3-1-seieren mot Everton.

– Jeg synes også at det viste seg i kampen. Det var en tøff kamp med bra tempo. Den var spennende, og jeg er fornøyd med at vi vant til slutt. Jeg synes også at vi vant fortjent, sa United- manageren.

– Så vet jeg at United alltid har som mål å vinne trofeer, og vi går også for det. Vi kan imidlertid ikke nå dit nå. Derfor er fokuset en kamp av gangen, nå den neste og ikke trofeene som fortsatt er langt unna. Vi må derfor jobbe med laget og utviklingen.

– Nå står vi foran kamper mot både City, Arsenal, men også Leeds. Da handler det om å balansere nødvendigheten med hvile opp mot belastning i kamper, og noe av ansvaret ligger da på spillerne individuelt på fritiden. Det kommer til å bli tøft, men hvis vi så kan gå til de kampene med den disiplinen så har vi en sjanse til å vinne også de kampene. Det har vi vist.

– Laget bidrar til å gjøre Marcus ustoppelig

Som igjen kan sende en ekstra takk i retning Marcus Rashford, som fredag for første gang scoret i sin femte strake kamp – og også sin sjuende strake hjemmekamp.

– Men dette handler mest om Marcus selv. Han har kvalitetene, men jeg kan støtte ham og motivere ham. Jeg kan også bruke ham i rett posisjon på banen, selv om han kan bekle alle offensive roller, også 10er-rollen.

– Sånn sett kan han også brukes som et taktisk våpen. Han kan score fra alle posisjoner, og beholder ham fokuset så kan han score enda mer, sa Ten Hag.

– Laget utvikler seg også på rett vis, slik at han kan bruke styrkene sine, og med farten hans, driblingene sine og så direkte som han er så blir han da ustoppelig. Han hadde en fantastisk kamp. Han beholdt også fokuset, selv om jeg i denne kampen synes at han var involvert fra første stund. Han var en trussel i 90 minutter.

– Så kan han selvsagt jobbe med sin svakeste fot og headingene, men for oss handler det mest om å få ham i de rette posisjonene, at vi som lag skaper rom så han får brukt styrkene sine.

Ten Hag roste også Antony og Anthony Martial.

– Av og til så belønner man ikke bevegelsene til en spiller, som Martial i dag, som Antony før 1-0. Det kan være å skape rom for andre spillere og å komme på enden av en pasning, som ved 1-0.

– Det jeg virkelig liker er likevel at vi nå jobber sammen hele stallen, ikke bare laget. Alle er klare til å bidra, alle forbereder seg. Det handler ikke bare om å bidra med scoringer, heller, men også det å hjelpe forsvaret, for å bidra til et best mulig resultat, sier sjefen.

Men hva nå med Charlton-kampen tirsdag? Blir det bortimot en helt ny 11er?

– Det er nesten ikke tid til å trene for tiden. Det handler heller om nok hvile for å være klar til hver kamp, men jeg har en plan for den kampen. Først skal jeg imidlertid sove.

Powered by Labrador CMS