tenhag040922b

Kan bytte hele laget og likevel få denne knallsterke 11-eren

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag har de siste tre ukene fått ordentlig styr på et United-mannskap som i starten av sesongen så vaklevorne ut og ikke virket å takle det å havne under i kamper.

Dette har nederlenderen gjort gjennom å sette en fast førsteellever, noe som har gitt fire strake seiere mot Liverpool, Southampton, Leicester og nå mot Arsenal søndag.

Laget United har mønstret i disse fire kampene har vært:

De Gea – Dalot, Varane, Martinez, Malacia – McTominay, Eriksen, Fernandes – Elanga / Antony, Sancho, Rashford.

Ettersom ti av elleve i laget over har spilt fire kamper på under tre uker vil det være nærliggende å tro at Ten Hag gir flere av disse en velfortjent hvil i den første kampen i Europa League mot Real Sociedad på Old Trafford torsdag.

LES OGSÅ: Her er United-troppen som skal spille Europa League.

Selv om Ten Hag velger å bytte ut hele elleveren fra Arsenal-kampen, kan United likevel stille med et knallsterkt mannskap:

Martin Dúbravka – Hentet inn som en konkurrent til De Gea, og kan få sin debut på Old Trafford torsdag. Har tidligere vist seg som en god keeper i Premier League, og selv om han i Newcastle tapte keeperkampen til Nick Pope vil han nok få muligheten til å vise seg frem for United-fansen i Europa League og i de andre cupene.

Aaron Wan-Bissaka – Er pr. i dag ikke noe mer enn et andrevalg på høyrebacken som Diogo Dalot virker å ha gjort til sin egen. Ifølge flere medier skal United også ha forsøkt å kvitte seg med backen i det nylig lukkede overgangsvinduet, men uten hell. Virker å ha en ganske lang vei inn i varmen hos Ten Hag. Må nok bruke Europa League som en kamparena til å imponere.

Victor Lindelöf – Har ikke fått spilletid siden kampen mot Atlético Madrid på Ullevaal og har vært ute med skade før han mot Leicester var å finne på benken. Etter å ha imponert Ten Hag og resten av støtteapparatet under sommerturnéen kom skaden ubeleilig for svensken.

Harry Maguire – Startet de to første kampene, som endte med tap og har ikke startet en kamp siden. Er fortsatt klubbkaptein og fikk kapteinsbindet fra Bruno Fernandes da han kom inn på tampen i kampen mot Arsenal. Likevel er det lite som tyder på at Maguire vil være å finne på stopperplass for et toppet United-lag med det første. Europa League vil i så måte være en fin mulighet til å holde beina i gang.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
MÅ SLÅ TILBAKE: Harry Magiure trenger gode opplevelser på banen. Europa League kan i så måte være en arena til å imponere.

Luke Shaw – Startet i likhet med Maguire de to første kampene, men har null minutter i beina de siste tre ukene. Tre kamper som ubenyttet reserve og en kamp helt ute av tropp grunnet en liten skade gjør at backen som ble kåret til årets spiller blant spillerne så sent som i mai 2021 nå virkelig må steppe opp og vise seg tilliten verdig og kanskje kan han spille seg inn i varmen igjen?

Casemiro – Ten Hag har sagt at brasilianeren trenger tid til å komme inn i systemet, og etter hvert er han nok i førsteelleveren. Har fått tre innhopp i Premier League etter overgangen fra Real Madrid. Mye trolig får Uniteds nye nummer 18 sin første start for United mot en motstander han kjenner godt fra LaLiga.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
FØRSTE START? Casemiro har fått tre innhopp så langt i United-drakta. Kommer den første starten mot Real Sociedad?

Fred – Har ikke startet en kamp siden 0-4 mot Brentford. Har vist at han har kvaliteter laget trenger når han kommer inn fra benk med sine kvikke føtter og krigerske innstilling. Godt innhopp mot Arsenal. Mistet plassen til Eriksen som Ten Hag virker å ha klokkertro på. Må vise seg frem om han skal få flere starter i nær fremtid.

Donny van de Beek – Var ute med skade i kampen mot Arsenal. Har kun 22 minutter ligafotball i beina fordelt på de tre første kampene denne sesongen. Har ikke spilt siden han kom inn med fem minutter igjen i seieren mot Liverpool. Kanskje er tillit i Europa League det nederlenderen trenger for å vise seg frem?

Anthony Elanga – Har fått masse spilletid i Uniteds snuoperasjon. Startet i alle de tre første seierne, men med Antonys inntreden var det plutselig ikke plass til den fotrappe og spenstige svensken i Uniteds startoppstilling. Ikke en del av Uniteds A-liste til turneringen, men går inn via B-listen. Får nok Europa League som en viktig kamparena i høst.

Alejandro Garnacho – En mann det er knyttet stor spenning rundt. Registrert som en del av A-listen, noe som kan tyde på at han vil få en rolle i høstens gruppespill. Kun fått ett minutt Premier League-fotball denne sesongen med innhoppet mot Brighton i serieåpningen, men har holdt beina i gang med kamper for U21-laget.

Cristiano Ronaldo – Etter en lang sommer med spekulasjoner endte det med at portugiseren ble i klubben. Nå blir 37-åringen iallfall frem til januar og må nok vise gjennom gode prestasjoner i Europa League at han fortsatt skal være en starter for Manchester United. Var nok langt hva han så for seg da han signerte for klubben.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
PÅ SCORINGSJAKT: Cristiano Ronaldo har enda ikke scoret denne sesongen. Kanskje vil Europa League være arenaen for å hull på byllen?
Powered by Labrador CMS