– De kveldene jeg husker best

Erik Nevland har vært med på å slå gamleklubben med Fulham to ganger, men på lørdag aner han ikke hvilket lag han holder med.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag møtes Fulham og Manchester United på Craven Cottage til strid om viktige poeng i Premier League. Fra sofaen i Stavanger skal Erik Nevland naturligvis følge kampen mellom sine to gamleklubber fra England.

Problemet er bare at 35-åringen ikke aner hvilket lag han skal støtte.

– Jeg ønsker begge klubbene alt godt, så dette er vanskelig, sier Nevland til United.no.

– Mens jeg håper United vinner serien, vil jeg samtidig at Fulham skal vinne sine kamper.

Uansett hvilket lag Nevlands hjerte tilhører på lørdag er det et faktum at hans to engelske favorittklubber begge har slitt i starten av årets sesong.

I løpet av hele august og september tok Fulham kun fire poeng totalt, mens United som kjent har hatt en tøff start under David Moyes. Nå sist i ligacupen røk Fulham noe overraskende 3-4 for Championship-laget Leicester, mens United overbeviste med en god 4-0 forestilling mot svake Norwich.

– Det er vel to lag som bør vinne ettersom begge lag har startet litt dårligere enn forventet, påpeker Nevland som nå jobber som bilselger i Stavanger.

– Jeg er litt usikker på hva slags kamp vi får se, men det er uansett et spennende utgangspunkt. Jeg er sikker på at Fulham tror de kan slå United på hjemmebane nå etter den starten Moyes har hatt.

– Craven Cottage er ikke en lett plass å komme til, og United har slitt der tidligere, advarer Nevland.

God statistikk mot United

Og den tidligere Fulham-spissen vet nøyaktig hva han snakker på. United har riktignok bare tapt tre ganger mot Fulham på 39 år, men i to av disse kampene har Nevland vært involvert.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Manchester United v Fulham
Mars 2010: Erik Nevland i duell med Michael Carrick på Old Trafford.

Seks ganger har siddisen sittet på benken mot United, men likevel har det kun blitt totalt en snau halvtime spilletid på tre innhopp. Ved to anledninger i 2009 (2-0 og 3-0) ble det seier på hjemmebane.

– Det er de kveldene der du husker. For meg var det naturligvis spesielt siden det var mot Manchester United, og jeg klødde alltid i beina og ville innpå, mimrer Nevland.

– Stemningen på Craven Cottage var helt utrolig de gangene, og det var det veldig kjekt å få være med på. Det er slike ting du husker.

– Får det ikke til som lag

nevland

Nå renner imidlertid ikke hjemmearenaen i London over av optimisme for tiden, og mange har stilt spørsmålstegn ved Martin Jol etter den svake sesonginnledningen.

Nevland, som var i klubben  fra 2008 til 2010 da Roy Hodgson opplevde sin store suksess med Fulham, er ikke helt overbevist over valgene den nederlandske manageren har gjort siden han tok over i 2011.

– I forhold til Roy har han hentet mange ulike og dyre spillere. Det er mange gode spillere der, men jeg synes ikke de får det til som lag. Det er kanskje det som har vært det største problemet, sier Nevland.

– Selv om ingen av spillerne er i toppform akkurat nå har de typer som Dimitar Berbatov og Darren Bent som er kapable til å skape trøbbel for United.

– United sårbare bakover

For United sin del handler alt om å sanke så mange poeng som mulig om dagen for å ta igjen tapt terreng til toppen. Forrige runde ble det en knepen 3-2 seier over Stoke etter en klassisk United-opphenting, mens Moyes håper laget vil bygge videre på den positive opplevelsen mot Norwich i ligacupen i midtuka.

Nevland i United

Premier League: 0 (1)

FA-cupen: 2 (1)

Ligacupen: 0 (2), 1 mål

TOTALT: 2 (4), 1 mål

– Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som ikke har fungert, men de er litt mer sårbare bakover enn hva de har vært på mange år. Moyes har forandret litt på forsvarsfireren fra kamp til kamp, men jeg tror mer på stabilitet bakover, sier Nevland.

– Offensivt hviler fortsatt mye på Wayne Rooney og Robin van Persie, også savner de vel fortsatt en skikkelig god offensiv midtbanespiller.

35-åringen er imidlertid sikker på at United-skuta vil komme på rett kjøl igjen.

– Det ender godt, og United vil nok være med i gullkampen. Ansettelsen av Moyes var fornuftig, og uansett hvem som hadde tatt hadde de fått problemer i starten. De holder nok på han en stund til han får satt sitt preg på det.

– Stolt av tiden i United

Det er nå 16 år siden Erik Nevland debuterte for United mot Ipswich i ligacupens tredje runde 1997. Med spillere som David May, Ronny Johnsen, Brian McClair og Andy Cole på banen fikk den da 19-år gamle Nevland sitt første innhopp for en av verdens største fotballklubber.

Høydepunktet kom imidlertid sesongen etter da spissen kom inn i samme turnering mot Bury på Old Trafford og gjorde sitt første og siste mål for Manchester United.

Etter to kamper fra start og fire som innbytter, samt to utlån til Viking og Göteborg, gikk turen etter hvert hjem til Stavanger igjen i 2000. Fire år senere reiste Nevland til nederlandske Groningen for å bøtte inn mål, før han i 2008 ble hentet av Fulham. I 2012 ble reisen avsluttet da Nevlands siste spark på ballen ble gjort i Viking-drakt.

– Jeg har bare gode minner fra tiden i United. Jeg fikk leve guttedrømmen og er stolt av det. Man tenker kanskje hva som hadde skjedd dersom og hvis, men det skal mye til å slå gjennom i United, påpeker Nevland.

– Jeg var nok ikke helt der, men er veldig stolt over tiden min der.

Med lanseringen av sin biografi er Sir Alex Ferguson et populært samtaleemne for tiden, og Nevland føyer seg inn i rekken av beundrere.

– Det var han som ga meg sjansen, så han betydde naturligvis mye for meg. Han brydde seg alltid, og han var en trygghet, samtidig som han kunne være hard og tøff når han måtte være det, sier Nevland.

Avskjeden med den store managerlegenden er imidlertid ikke noe 35-åringen husker spesielt godt.

– Det må jeg ha fortrengt, flirer Nevland som kan følges på Twitter HER.

Powered by Labrador CMS