– Lindegaard kan bli førstekeeper

Keepertrener Eric Steele mener det fortsatt er usikkert hvem som blir førstekeeper i åpningskampen mot Everton.

Publisert Sist oppdatert

Selv om David de Gea vant tilbake plassen som førstekeeper og imponerte med storspill i siste halvdel av forrige sesong, betyr det på ingen måte at han er sikret å starte ligaåpningen mot Everton, sier keepertrener Eric Steele. Han er sikker på at Anders Lindegaard har en mulighet til å kjempe seg til en plass i startelleveren før 20. august.

– Manageren ønsker konkurranse om plassene, og det er nettopp det han får nå som Anders er tilbake fra skade og en pre-season bak seg. Jeg tror Anders har muligheten til å starte sesongen som førstekeeper. De Gea mistet pre-season i år på grunn av OL, og det gir Anders sjansen, sier Steele til ManUtd.com.

– Manageren ønsker at andrekeeperen gjør alt han kan for å overta rollen som førstekeeper. Ben Amos har dratt på utlån til Hull, så vi drar med Lindegaard og Sam Johnstone til kampene i Norge, Sverige og Tyskland. Da har han muligheten til å vise at han fortjener plassen mellom stengene.

Keepertreneren er ikke i tvil om at dansken har den mentale innstillingen som trengs for å gjøre sitt aller beste i de tre resterende treningskampene og gripe sjansen med begge hendene.

– Hvis Anders ikke hadde hatt konkurranseinstinket hadde jeg sparket han i ryggen, fordi det er grunnen til at vi hentet han. Vi hentet ham først for at han skulle få lære av Edwin van der Sar i noen måneder og det hadde han godt av. Husk at han bare har spilt 80-90 kamper på seniornivå, men han er bare 28 år gammel og har en god karriere foran seg.

– Han vet at dette er muligheten hans. Det spiller ingen rolle om det er vennskapskamper, fordi det er fortsatt viktige kamper. Jeg har understreket for Anders at han ikke må undervurdere disse kampene, fordi de spiller inn på managerens inntrykk av deg. Keeperne må bare tenke på at de vil være i startelleveren når ligaen starter på Goodison Park.

Powered by Labrador CMS