Eric Steele vurderer Amos

Keepertreneren vurderer sisteskansen.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Ben Foster forlot United til fordel for Birmingham, forventet en del United-supportere at Sir Alex ville hente inn en ny reservekeeper. I stedet velger han å forfremme Ben Amos. Kommentar?

– Det er en utrolig tillitserklæring for gutten, og det lover godt siden han har kommet gjennom akademiet. Han har vært i klubben i ni år nå, så det er en flott belønning for ham.

Ben er bare 20 år, noe som er veldig ungt til keeper å være. Er han klar for oppgaven?

– Både manageren og jeg mener ja. Og nå har vi gitt ham muligheten, så nå er det opp til ham selv å utnytte den og realisere potensialet sitt. Ben må ganske enkelt gripe sjansen og få maksimalt ut av det.

Ikke mange keepere har gått gradene på Old Trafford. Kommentar?

– Nei, det begynner å bli en stund siden 1985 når Gary Walsh gjorde det, og han er den foreløpig siste lokale United-keeperen. Men ikke glem at Ben allerede har fått sjansen på førstelaget, mot Middlesbrough i ligacupen i 2008. Uheldigvis for ham, har det ikke blitt noen flere førstelagskamper siden det, men han så veldig lovende ut under den kampen.

Hva er Bens største styrker?

– Fysisk er han stor, han er god til å distribuere ballen og i tillegg er han god til å organisere forsvaret. Når du er keeper for Manchester United må du også ha god fotballforståelse og vite når du skal spille ballen langt opp i banen og når du kan levere den til forsvaret. Ben har definitivt utviklet den delen av spillet sitt de siste 18 månedene.

Hvordan fungerte låneoppholdet i Molde?

– Ben kom tilbake til Manchester forrige uke etter et vellykket opphold i Norge. Han spilte førstelagsfotball i to måneder og hadde godt av oppholdet. Han har lært mye, både om hans eget spill og om å organisere forsvaret. Dette var enda et skritt på vei mot målet, som er førstelagsfotball for Manchester United, og nå føler han at han er kapabel til å utfordre Van der Sar og Kuszczak om spill på førstelaget.

Hvor viktig er låneoppholdene, og da særlig for keepere?

– Slike låneopphold gir meget viktige erfaringer, da det gir en følelse av hvordan det er å spille på førstelaget, med tilhørende viktige kamper hver uke. Hvis man blir i en klubb som United, hvor man kan være involvert i fire ulike turneringer samtidig, kan det være mye rotasjon og lite kontinuitet. Man får ikke sjansen til å innarbeide seg en rytme. Låneoppholdene kan gi følelsen av hvordan det er å spille regelmessig på førstelaget. Men på en annen side, er nivået på treningene i United så høyt at han til tider kan lære mer av det enn å gå på utlån til en klubb lenger ned i ligasystemet.

Så når vil vi få se Ben spille for Uniteds førstelag neste gang?

– Ben kommer til å bli mye mer involvert nå siden han har blitt en del av førstelaget på permanent basis, og han vil også være med på sommerturnéen til USA. Neste sesong tror jeg han kommer til å få mer spilletid, og det er også hele vitsen med å ta ham inn i førstelagstroppen. Forhåpentligvis vil han få noen kamper i pre-season og i ligacupen. Det er muligens det realistiske målet for 2010/11-sesongen.

Men du forventer ikke at han skal utfordre Edwin van der Sar i kampen om være førstekeeper enda?

– Nei, nei. Målvakter utvikler seg senere enn utespillere uansett, så han har god tid. Men slike ting kan snu fort i fotball. Det trengs bare et rødt kort og en skade for å snu hele situasjonen på hodet.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS