– Lee vil omfavne denne utfordringen

Ingenting kan rokke ved David de Geas posisjon som Uniteds førstevalg mellom stengene, men den dagen José Mourinho trenger Lee Grant, vil veteranen være klar.

Publisert Sist oppdatert

 

Det er det klare budskapet fra Uniteds tidligere keepertrener Eric Steele.

Trente Grant i Derby

Steele var keepertreneren som overbeviste Sir Alex Ferguson om å hente David de Gea til Old Trafford som erstatter for Edwin van der Sar, og Steele har fått mye av æren for den enorme utviklingen som spanjolen har hatt etter en trøblete start i United.

Men Steele kjenner også Uniteds nye veterankeeper Lee Grant veldig godt. 

Steele har kjent Uniteds nye keeper i nesten 20 år, etter å ha jobbet med ham i to perioder i Derby.

FEBERREDNING: Som Derby-spiller var Lee Grant på lån til Sheffield Wednesday. Her varter han opp med en mesterlig redning i en treningskamp mot Wigan i 2002.

Manchester Uniteds tidligere keepertrener beskriver 35-åringen som mentalt sterk og en keeper som til tross for begrenset Premier League-bakgrunn ikke vil ha problemer med å spille for et fullsatt Drømmenes Teater.  

– Enhver som har over 500 kamper må ha noe ved seg. Lee vil ikke bli skremt av sin nye scene.  Han imponerte stort i 1-1-kampen for Stoke på Old Trafford for to år siden. Han har aldri latt seg skremme uansett om det har vært på Wembley eller andre steder. Mentaliteten blir ikke noe problem, slår Steele fast overfor united.no.

Uniteds nye burvokter var Stokes førstevalg i 2016/2017, men i fjorårssesongen ble det kun tre ligakamper.  

– Som keeper kan du fort gå fra tredje til førstevalg. Tro meg; Lee vil være klar når José Mourinho bestemmer seg for å sette ham inn. Kanskje det blir i Ligacupen, kanskje FA-cupen, man vet aldri, men til syvende og sist må Lee være klar når han får beskjed om det og det kommer han til å være. Ja, Lee kommer til å omfavne utfordringen han nå har fått.  

Lee vil ikke bli skremt av sin nye scene.– Eric Steele –

64-åringen som hadde Man­ches­ter United som arbeidsgiver fra 2008 til 2013 stiftet bekjentskap med Grant helt tilbake i 1999.  

– Jeg hentet Lee til Derby da han var 16 år gammel. Han var i Chelsea, men siden Chelsea var godt forspent på keeperplassen spurte min gode venn Eddie Niedzwiecki, Chelseas daværende keepertrener, om jeg ville ta en kikk på Lee.  

Etter to dagers trening og en U18-kamp hadde Steele sett nok.  

– Jeg og akademisjef John Pea­cock kjørte til Watford der Lee bodde. Vi hadde en fin prat med foreldrene hans og Lee signerte. Derby hadde da solide keepere som Mart Poom og Andy Oakes, og den perioden var veldig lærerik for Lee.  

Får mye av æren for playoff-finale

Grant flyttet etter hvert til Sheffield Wednesday og Burnley, mens Steele ble hentet inn i trenerteamet til Sir Alex Ferguson.

I 2013 krysset Steele og Grant sine stier hverandre igjen da begge var tilbake i Derby.   

– Lee var nå blitt etablert førstekeeper og fortjener mye av æren for at Derby nådde playoff-finalen i 2014.  

STOPPET UNITED: Lee Grant leverte en fantastisk kamp da Stoke fikk med seg ett poeng på Old Trafford mot Manchester United i José Mourinhos første sesong.

Det kunne altså blitt Premier League-fotball for Grant allerede for fire år siden, men Derby tapte opprykkskampen 0-1 for QPR.  

– Han måtte vente til han var 33 år gammel før han fikk sjansen i Premier League, men da tok han til gjengjeld meget godt vare på muligheten og ble blant annet kåret til Årets Spiller i Stoke.  

– Klokt av Mourinho 

Av alle Uniteds spillersigneringer siden 1992 er det kun Andy Goram (36 år og 11 måneder) og Laurent Blanc (35 år og 9 måneder) som har vært eldre enn Grant da de har skrevet under for United. 

– Lee er 35 år, men er fortsatt ung og kan ha mange år igjen som spiller. Husk at Edwin van der Sar var 34 år da han kom til United, minner Steele om.  

På sine 505 obligatoriske kamper har Grant hold nullen i 131 av dem. Steele mener den solide dosen erfaring som sisteskansen nå tar med seg til United ikke bør undervurderes.   

– Hans største styrker som keeper er at han er rask og har bra bevegelse i femmeter-boksen, han er en god atlet med sterk kroppsbygning, men kanskje det viktigste er all rutinen.   

PÅ PLASS PÅ CARRINGTON: Lee Grant (t.h) sammen med Luke Shaw (i midten) og Joel Pereira, keeperen han erstatter på kort sikt. Pereira har blitt leid ut til den portugisiske klubben Vitória de Setúbal.

Steele, som nå er keepertrener for aldersbestemte lag for England, ser logikken i at United henter en så «gammel» keeper.  

– For meg høres det ut som en klok beslutning. Sergio Romero har slitt lenge med skade, Sam Johnstone er solgt og Dean Henderson er utlånt til Sheffield United. Dean har jeg forresten jobbet mye med, både i United og for England. En meget lovende keeper som vil ta ytterligere steg med en sesong i Championship.  

MENTALT STERK: Eric Steele trekker frem Lee Grants erfaring og mentale styrke som noen av hans fremste egenskaper.

Steele peker på flere gode grunner til at United hentet Grant for 1,5 millioner pund fra Stoke.  

– Nå har United leid ut Joel Pereira slik at han får førstelagserfaring. Og erfaring trengs når man går inn i en sesong som utfordrer til ligagullet og deltaker i Champions League, og der kreves det også et bestemt antall engelske spillere i troppen. 

Med Johnstone solgt, Henderson utlånt og Romero skadeutsatt, fikk United ifølge Steele et hull de var nødt til å tette igjen.  

– United har gjort det med en god, erfaren spiller som er meget profesjonell i sin tilnærming til spillet, sier Steele. 

– Grant er dessuten en fin gutt med gode verdier, sterk personlighet og en bra familiemann. Han blir et velkomment pluss til keeperavdelingen i United, påpeker den tidligere keepertreneren til United. 

Powered by Labrador CMS