– Kan spille til han er 40!

Tidligere juniortrener Eric Harrison er overbevist om at Ryan Giggs fint kan spille toppfotball til han er 40 år – minst!

Publisert Sist oppdatert

Han lister opp flere grunner til at den walisiske legenden – som forleden fylte 38 – skal kunne holde på i ennå flere år.

– Ryan har både motivasjonen, evnen, fysikken og mentaliteten i orden, alt som kreves for å klare det, sier Harrison til MEN.

Han er en bemerkelsesverdig mann. Han er fortsatt rask i beina, selv om han selvsagt ikke er like elektrisk som han pleide å være, og så er han i veldig god fysisk form.

– Som trener studerer jeg bestandig spillere for å vurdere deres fysiske nivå. En av metodene mine er å følge med på hvordan de har det etter å ha gått på lange løp fremover for i neste øyeblikk å tvinges tilbake i posisjon. Veldig mange av dem hiver etter pusten. Det sikreste tegnet er når de legger hendene på knærne og tar en pause for å få åndedrettet igang igjen. Da vet du at formen ikke er som den bør være.

– Slik har jeg aldri sett Ryan. Jeg har aldri sett ham stå med hendene på knærne. Han mister aldri pusten. Utrolig….

– Fysisk er han i stand til å spille til langt ut i 40-årene, og i tillegg har han fotballhjernen som skal til. Jeg kan fint se for meg Ryan som midtbaneankeret som mottar ballen fra forsvaret og starter nye angrep fra sin dype posisjon.

Trenerfremtid

Harrison tror at United, uansett når Giggs måtte bestemme seg for at nok er nok, vil ønske å beholde ham.

– Ja, jeg tror det er 99.9 prosent sikkert at Ryans fremtid ligger i United, og han vil bli tilbudt en eller annen rolle i klubben.

– Han holder jo også på med trenerutdannelse, og jeg vet at FA anser ham som svært lovende på området. Likevel, dersom manageren skulle tilby ham jobben som reservelagstrener, eller førstelagstrener for den del, og samtidig legge opp som spiller, tror jeg Ryan vil finne et slikt valg veldig vanskelig. Jeg tror nemlig at han vil ønske å spille videre så lenge han kan.

– Fikk meg til å drikke!

– Da jeg første gang så Ryan Giggs spille for Manchester School Boys på Old Trafford, holdt jeg på å miste pusten, minnes Harrison.

– Jeg dro rett hjem og fortalte min kone at jeg nettopp hadde sett en gutt som vil kunne spille for Manchester United i mange, mange år. Han var fantastisk. Konen min er ikke noe fotballmenneske, men jeg husker hun sa at hun aldri før hadde hørt meg si noe slikt om en ung fotballspiller.

– Men jeg visste at han var tiltenkt noe stort. Problemet var at han på den tiden var i City. Men det ordnet seg. Manageren og speiderne jobbet med saken, og den dagen de kom og fortalte meg at han hadde skrevet under for United, stakk jeg ut og drakk meg full!

Powered by Labrador CMS