– Giggs lever og puster fotball

Tidligere ungdomstrener i Manchester United, Eric Harrison, tror Ryan Giggs en gang vil bli en topp manager.

Publisert Sist oppdatert

Eric Harrison – sammen med Eric Steele – var mannen bak en rekke Manchester United-unggutter som gikk opp trappen fra Uniteds ungdomsavdeling og opp på førstelaget, og fostret opp United-legender som Phil Neville, Gary Neville, Paul Scholes, David Beckham, Ryan Giggs og Nicky Butt, også kjent som «Class of ’92».

Den nåværende fotballspeideren har stor tro på at Ryan Giggs vil bli en topp manager i fremtiden.

– Jeg trodde helt ærlig han ville få jobben [som David Moyes’ erstatter, journ. anm.]. Han kommer til å bli en god manager en eller annen gang, kanskje ikke i United, men et annet sted. Vi har snakket i telefonen sammen. Dersom han trengte meg, var jeg der, sa engelskmannen til den engelske statskanelen BBC.

1993: Giggs i gamledager, beundret av de fleste.
1993: Giggs i gamledager, beundret av de fleste.

– Han blir aldri lei av fotball

Eric Harrison – «unsung hero» som han er – ble imponert av waliseren med en gang han så han, og har vært en stor beundrer helt siden.

– Han tok bokstavelig talt pusten ut av meg etter 10-15 minutter. Jeg hadde aldri sett noe lignende i hele mitt liv. Han hadde absolutt alt da han løp med ballen. Det var helt strålende å se på. Hans tekniske ferdigheter var veldig, veldig gode. Han var the «real deal».

– Han lever og puster fotball. Ryan er av den typen, han får bare ikke nok av det.

Savnet ham på landslaget

Harrison, som også jobbet med Giggs på den walisiske landslaget da han var Mark Hughes’ assistent, er samtidig litt skuffet over at Giggs aldri spilte de viktigste kampene for Wales, grunnet skader og lignende.

– Han gikk glipp av et par kamper. Han burde ha vært fast inventar på Wales, men han slet litt med skader. Det ville ha gjort en stor forskjell.

– Han elsket å spille for Wales. Han var veldig vennlig med spillerne. Det var et merkelig oppsett, men han elsket det.

– Han ser definitivt på seg selv som en waliser. Nå som han har lagt opp, kommer jeg kanskje til å spør ham om hvorfor han ikke spilte mer for Wales, sa han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS