Ville ha glippet…

…om Blackburn hadde tatt imot Eric Harrisons råd.

Publisert Sist oppdatert

Harrison, den legendariske juniortreneren som blant annet frembrakte Class of ’92; den berømte United-årgangen med unge talenter som David Beckham, Paul Scholes, Gary Neville, Nicky Butt, røper i et intervju med Manchester Evening News at han oppfordret Blackburn Rovers til å hente Nick Powell til Ewood Park. Og det skjedde lenge før Sir Alex innledet jakten på det daværende Crewe-talentet.

Siden han for snart 15 år siden pensjonerte seg fra jobben på Uniteds gamle treningssenter The Cliff, har 74-åringen brukt deler av tiden til å speide for Blackburn. Og det var altså dem han henvendte seg til etter å ha blitt oppmerksom på unge Powell.

– Jeg så ham i aksjon to ganger, og anbefalte ham. Jeg sa til dem: Dere må få ham til å skrive under. Han er en ung, fantastisk fotballspiller.

At Blackburn ikke reagerte på Harrisons anbefaling, ble altså Uniteds gevinst.

– Kommende stjernespiller

Til tross for Powells mangel på erfaring fra engelsk toppfotball, er Eric Harrison overbevist om at United har sikret seg en av fremtidens store stjerner:

– Husk han er bare 18 år gammel. Han kan spille like bak spissen, eller som ordinær midtbanemann. Uansett har han glimrende teknikk og ferdigheter. I tillegg har han en flott kroppsbygning. Han er svær, og så har han et helv…. godt skudd. Volleyen hans i playoff-finalen (for Crewe;journ.anm.) var en av sesongens beste scoringer. Teknikken var førsteklasses.

At Powell aldri har spilt høyere opp enn League 2, spiller derfor ingen rolle, ifølge Harrison.

– Der er massevis av spillere som har gjort det samme. Kevin Keegan er bare ett eksempel. Han gikk fra Scunthorpe til Liverpool. Er du god nok spiller det ingen rolle hvem du har spilt for tidligere.

– Da jeg hørte at United hadde kjøpt ham, tenkte jeg umiddelbart at han kommer til å bli en fantastisk spiller. Det er jeg helt sikker på at han blir. Han virker å ha selvtilliten i orden, så jeg tror ikke denne overgangen vil skremme ham det minste, sier Harrison videre, og trekker sammenlikninger med Arsenals Theo Walcott og Tottenhams Gareth Bale:

– De spilte i lavere divisjoner, uten at det var nødvendig å være rakettforsker for å skjønne at de ville være i stand til å spille Premier League- og landslagsfotball. Og Powell går inn i den samme kategorien, sier mannen som gang på gang har bevist at han kjenner et talent når han ser et.

Powered by Labrador CMS