CANTONA: Her som kaptein mot Sunderland i 1996.

Da kongen ringte julen inn

PÅ DENNE DAG i 1996 serverte Eric Cantona oss et av sine flotteste mål noensinne. Og måten han markerte det på? Legendarisk!

Publisert Sist oppdatert

Det var 21. desember 1996 og snøfnugg i luften over et vinterkaldt Old Trafford. Julefeiringen sto for døren, nisseorkesteret var på plass på North Stand, og og vi fikk se høytiden få en «flying start» mot gjestene fra Sunderland. Det, ikke minst takket være kaptein Eric Cantonas punktum med superscoring og påfølgende -feiring.

Med 4-0-ledelse ti minutter før slutt var det for lengst klart at alle poengene ville havne i hjemmegarderoben. Like klart var det at Sir Alex Fergusons lag var i ferd med å klatre fra sjette- til fjerdeplass på Premier League-tabellen. Likevel hadde ikke Uniteds franske geni lyst til å sende feststemte Reds ut gjennom stadionportene uten først å servere oss en aldri så liten julelekkerbisken.

Riktignok hadde han allerede tegnet seg på scoringslisten med et straffespark like før pause, men Uniteds ledestjerne lot det aller beste vente helt til slutt. Hvordan han valgte å gjøre det kan du studere i videoen nedenunder her. Uansett var det en konge verdig.

P.S: Det var ikke bare Cantona som markerte seg i denne kampen. Med sine to scoringer satte også den 23 år gamle ferskingen Ole Gunnar Solskjær sitt sterke preg på oppgjøret, som altså endte med en solid 5-0-triumf.

United 5-0 Sunderland

Old Trafford, 21. des. 1996
55.081 tilskuere

35. min.: 1-0 Solskjær
43. min.: 2-0 Cantona (str.)
48. min.: 3-0 Solskjær
59. min.: 4-0 Butt
80. min.: 5-0 Cantona

United: Peter Schmeichel; Gary Neville, David May, Gary Pallister (Brian McClair, 46.), Denis Irwin; Paul Scholes, Nicky Butt, Phil Neville, Ryan Giggs (Ben Thornley, 63.); Eric Cantona (kapt.), Ole Gunnar Solskjær (Karel Poborsky, 54.)
Uben.innb.: Rai van der Gouw, David Beckham

Powered by Labrador CMS