-Jeg finner aldri en ny som deg, Eric

SIR ALEX-BOKA: To måneder etter at Eric Cantona la opp sendte Sir Alex Ferguson ham et følelsesladet brev.

Publisert Sist oppdatert

Ferguson innleder brevet med å forklare hvorfor han skrev brevet til den kontrversielle, men gudbenådede spissen. Brevet er gjengitt i sin helthet i Sir Alex Fergusons nye bok «Leading» som er skrevet med forretningsmannen Sir Michael Moritz.

– Sheringham sliter

-Det har gått noen måneder siden sist vi snakket sammen og jeg følte at det var rett å skrive dette brevet for å vise den respekten jeg har for deg. Da vi startet treningen etter ferien så jeg etter deg. Jeg ventet på at du skulle dukke opp på treningen som vanlig, men jeg vet at det var mer håp enn realisme. Jeg så det i øynene dine da vi snakket sammen i Mottram (stedet utenfor Manchester der Cantona fortalte Ferguson at han ville legge opp, red. anm) at din tid i Manchester var over, skrev Ferguson.

SUKSESSDUO: Eric Cantona hadde en helt spesiell plass i Sir Alex Fergusons hjerte. Her poserer de to med Fa cupen og Premier League-troféet i 1996 etter at franskmannen hadde vært med å sikre United den andre "Double"-triumfen under Ferguson.
SUKSESSDUO: Eric Cantona hadde en helt spesiell plass i Sir Alex Fergusons hjerte. Her poserer de to med Fa cupen og Premier League-troféet i 1996 etter at franskmannen hadde vært med å sikre United den andre «Double»-triumfen under Ferguson.

Samtidig brukte Ferguson brevet på å oppdatere Cantona på hva Manchester United hadde foretatt seg på overgangsmarkedet den sommeren.

Og Ferguson gjorde det klart at United ikke hadde finansielle muskler til å velge Cantonas erstatter på øverste hylle.

– Teddy Sheringham som ble kjøpt inn for å erstatte seg, sliter med å finne en plass lik den han hadde i Tottenham så vi har en jobb å gjøre med ham, skriver Ferguson.

– Jeg vil alltid være din venn

Ferguson hadde allerede overtalt Cantona en gang tidligere til ikke å legge opp, etter de famøse karatesparkene på Selhurst park, men skrev denne gangen at han innså at slaget var tapt.

– Men jeg synes fremdeles du skulle lyttet til rådene du fikk fra din far og meg om å ta en ferie og tenke over situasjonen før du tok en så drastisk avgjørelse. Men jeg håper du vil komme innom for en kopp te og slå av en prat. Eric, du vet hvor du finner meg om du trenger meg og ettersom du ikke lenger er en av spillerne mine, håper jeg du innser at du alltid vil ha meg som en venn, skriver skotten.

I brevet kommer også Ferguson med en avsløring over en annen ting som plaget ham. Med Cantona på laget var United nær ved å ta seg til Champions League-finalen i 1997, men det ble stopp i semifinalen mot Borusia Dortmund. 

– Jeg har fremdeles ikke vunnet Champions League og det plager meg. Men jeg jobber hardt hver dag for at det ikke skal bli en mental barriere, og jeg skal fortsette å jobbe mot det målet. Jeg har alltid tro på spillerne mine og jeg vil fortsette å ha det. Jeg håper jeg en dag vil oppdage en ung Cantona. Det ville vært drømmen, skriver Ferguson.

Knappe 22 måneder etter at han skrev brevet til Cantona fikk Ferguson oppfylt drømmen, da Manchester United på dramatisk vis slo Bayern München i Champions League-finalen i Barcelona.

Du kan nå kjøpe Sir Alex Fergusons nye bok i vår nettbutikk. Klikk her for bestilling.

Powered by Labrador CMS