– Do you mean a trawler, Eric?

Han hjalp Eric Cantona til å forme tidenes mest kryptiske fotballsitat. Nå takker Maurice Watkins (nummer to f.h) av som United-direktør etter 28 års trofast tjeneste.

Publisert Sist oppdatert

15 år etter at Eric Cantona forlot United, gjør Maurice Watkins nå altså det samme. De tok spilte ganske så ulike roller i Manchester United på 90-tallet, men begge bidro definitivt med sitt. Eric Cantona var den ekstravagante spilleren som ble både genierklært og en tiljublet kulthelt.

Klubbdirektør Maurice Watkins holdt en adskillig lavere profil i kulissene på “Drømmenes Teater”, men var likefullt en svært viktig person. Både for Manchester United og Eric Cantona personlig.

Forbauset verden

Maurice Watkins var, i tillegg til å være klubbdirektør også i mange år Manchester Uniteds advokat og han assisterte Eric Cantona etter de famøse karatesparkene på Selhurst Park.

Etter at han hadde fått sin sivile dom, lot Eric Cantona seg overtale til å møte pressen, men bare dersom han fikk komme med et kort budskap til de fremmøtte journalistene.

Mens de gjorde seg klar for pressekonferansen tok Cantona frem penn og papir og begynte å skrive. Så så han opp på Maurice Watkins som satt ved hans side. – Mr Watkins, what’s that big boat called that catches fish?Watkins så på Cantona og svarte: – Do you mean a trawler, Eric?’ – And the big bird that flies over the sea?– Do you mean a seagull?’Cantona noterte flittig og kort tid etter var tidenes mest uforståelige, men samtidig det mest omdiskuterte, fotballsitatet noensinne et faktum. – When seagulls follow the trawler, it is because they think that sardines will be thrown into the sea, sa Cantona. I et intervju som Watkins senere gjorde med Manchester Evening News sa United-direktøren at Cantona hadde bedt Watkins om aldri å spørre ham om hva sitatet faktisk betydde.

Var med å hente Sir Alex

Men Watkins er ikke bare kjent for å være mannen som hjalp Cantona med å forme det kjente sitatet. Han kom til Manchester United allerede i 1984 etter å ha blitt spurt av daværende formann Martin Edwards om han kunne tenke seg å sitte i United-styret. Watkins var således sterkt delaktig i den beste avgjørelsen som trolig har blitt tatt på styrerommet på Old Traffiord noensinne, nemlig å hente Alex Ferguson til klubben.

Watkins sin rolle i United endret seg under Glazer-regimet, men han har fortsatt å være en av Uniteds direktører helt frem til nå.Selv om han nå trer ut av rollen som United-direktør vil Watkins fortsatt være tilknyttet Manchester United som seniorpartner for Brabners Chaffe Street, et advokatforma som United ofte benytter.
Powered by Labrador CMS