– United er som en familie. Vi er nesten som brødre

Eric Bailly forteller om særdeles god lagånd blant United-spillerne.

Publisert Sist oppdatert

Med tanke på at ligacupsemifinalen mot byrival City endte med nederlag i midtuken, er nok 2-1-seieren mot Aston Villa første nyttårsdag årets hittil beste minne for United-fansen.

Høydepunktet i det oppgjøret kom langt inn i overtiden, da Eric Bailly på heltemodig vis blokkerte Keinan Davis’ forsøk på å utlikne. Med det ble samtlige tre poeng igjen på Old Trafford og den ivorianske midtstopperen ble omringet av takknemlige lagkamerater.

Nå venter et nytt cupoppgjør for de rødkledde. Lørdag gjester Watford «drømmenes teater» og i den anledning har Bailly latt seg intervjue i United Review.

Forteller om god lagånd

Der forteller midtstopperen at jubelscenene som utspilte seg etter kampslutt mot Aston Villa viser hvor god lagånd det er hos guttene til Ole Gunnar Solskjær.

– I dette laget er vi som familie. Alle er vennene mine, vi er nesten som brødre. Manchester United er én familie og jeg er veldig glad for at vennene mine gjorde dette (feiret seieren med Bailly), fordi de visste om øyeblikket jeg nettopp hadde.

– De er glade fordi jeg er tilbake i laget og det er derfor jeg forsøker å hjelpe laget.

VIKTIG: Her stopper Eric Bailly forsøket til Keinan Davis, med sekunder igjen på klokken.

Midtstopperen trekker frem at også spillerne som ble plassert på benken var med på feiringen.

– Det er veldig viktig. Det er mentaliteten vi vil ha.

Til tross for at det var hans manøver som til slutt var den avgjørende forskjellen mellom ett og tre poeng, vil ikke den ydmyke 26-åringen ta altfor mye av æren for seieren.

– Jeg synes hele laget gjorde det bra. Aston Villa er ikke et lett lag å møte.

– Jeg var klar til å gjøre mitt beste og der og da var jeg klar til å blokkere. Men før det hadde David de Gea gjort en god redning. Laget jobber sammen, vi holdt ut og vant tre poeng.

– Å holde nullen er som å score fem

Å endelig være tilbake i laget betyr mye for ivorianeren, som har slitt mye med skader de siste sesongene.

– Det er veldig viktig for meg, fordi jeg har hatt noen vanskelige tider tidligere. Nå føler jeg meg bra, jeg trener bra og jeg er klar til å hjelpe laget. Jeg er frisk og har lyst til å spille.

Før han ble satt på benken mot City, hadde Bailly startet fire kamper på rad i alle konkurranser. Vi må tilbake til 2017/18-sesongen for å finne forrige gang forsvareren startet like mange kamper på rappen.

Kampene mot Everton, Leicester, Wolves og Villa endte med tre seirer og en uavgjort, etter gode prestasjoner fra midtstopperen. Han er likevel ikke enig i at han er i sitt livs form.

– Det er for tidlig å si. Nå må jeg trene, holde hodet kaldt og holde det oppe. Jeg håper jeg ikke blir skadet igjen, fordi skader er vanskelige for spillere i god form. 

SOLID DUO: Eric Bailly og Harry Maguire leverte varene sammen gjennom juleprogrammet.

Ivorianeren er kjapp til å rikosjettere all ros over på lagkameratene. Han kan dog fortelle at han elsker de individuelle duellene med spissene han spiller mot og at det er noe annet enn mål og målgivende pasninger som gir ham mest glede.

– For en forsvarsspiller er det viktigste å holde nullen. Når du gjør det, føles det ut som du har scoret fem mål. 

Lover Diallo hjelp

Nå får Bailly også selskap av en landsmann i treningene på Carrington. Amad Diallo har ankommet United og skal trene med førstelaget fremover. Bailly lover den lynraske kantspilleren hjelp med å finne seg til rette i England.

– Jeg kjenner ham og snakker med ham. Han er en ung spiller med et godt talent, men vi vet at det er viktig å være litt rolig med de nye gutta. Jeg tror han kommer til å gjøre det bra, men det er viktig å forholde seg rolig.

NYSIGNERING: Amad Diallo kommer til United fra Atalanta.

– Jeg er klar til å hjelpe ham, slik jeg er klar til å hjelpe enhver annen spiller. Det er viktig for meg. Da jeg kom til klubben hadde jeg spillere med mye erfaring her. Jeg husker at spillere som Rooney, Ibra og Antonio Valencia hjalp meg da jeg kom. Så når nye unggutter kommer, er det viktig å hjelpe dem.

Powered by Labrador CMS