baillymaske

Presenterte maskert Eric Bailly – se velkomst-videoen i hans nye klubb

Publisert Sist oppdatert

Eric Bailly leies ut til franske Marseille i hele 2022/23-sesongen.

Det bekreftet United onsdag kveld.

Det betyr at ivorianeren faktisk kan få Champions League-spilletid kommende sesong, for laget som ble nummer to i Ligue 1 forrige sesong. De er direktekvalifisert til gruppespillet i Champions League.

Marseille, som trenes av kroaten Igor Tudor, har også fått en fin start på inneværende sesong, etter sju poeng på tre kamper.

Slik var Marseilles velkomstvideo:

Baillys United-kontrakt løper til 2024, men United har opsjon på ytterligere ett år. Han har faktisk bare startet 11 kamper etter at han fikk en ny United-kontrakt i april 2021.

28-åringen var strålende i Erik ten Hags første treningskamp i sommer, da Liverpool ble slått 4-0, men det ble raskt klart at han ikke ble vurdert som god nok av treneren til å ta opp kampen om en fast stopperplass i United.

Sånn sett så ble United-skjebnen hans ganske lik den han stort sett opplevde også under Ralf Rangnick og Ole Gunnar Solskjær.

Da United og Ten Hag så fikk kloa i Lisandro Martinez på stopperplass, så var det ikke så mange andre utveier enn et salg eller et lån.

Det har tidligere vært skrevet av såkalte insidere at Marseille betaler hele Baillys lønn, og at overgangen kan bli permanent hvis han spiller et visst antall kamper. Dette er imidlertid ikke noe United bekreftet, men The Athletics Laurie Whitwell og BBCs troverdige journalist, Simon Stone, skriver at United får seks millioner euro hvis Bailly spiller et visst antall kamper og Marseille også kvalifiserer seg til Champions League neste sesong, noe som i så fall er betydelig mindre enn de 30 millionene United betalte til Villarreal for Bailly i 2016.

Powered by Labrador CMS