baillyutd

– Klubben bør unngå å favorisere engelske spillere, og gi alle en sjanse

Publisert Sist oppdatert

Det har gjentatte ganger kommet rapporter om at Eric Bailly har vært misfornøyd med spilletiden i Manchester United.

Bailly skal spesielt ha vært frustrert over at stopperkollega Harry Maguire fikk spille til tross for den svake formen han viste forrige sesong, og i et nytt intervju kommer Bailly med uttalelser som fremstår som at det handler om mengden spilletid Maguire fikk på bekostning av ivorianeren, selv om Bailly ikke nevner navn.

– Klubben bør unngå å favorisere engelske spillere, og gi alle en sjanse, og oppmuntre til konkurranse i garderoben, og ikke bare passe på noen. Jeg har alltid hatt følelsen av at landslagsspillerne ble prioritert, uttaler Bailly ifølge The Times.

BAILLY OG MAGUIRE: Her fra en av kampene hvor begge har fått spille.
BAILLY OG MAGUIRE: Her fra en av kampene hvor begge har fått spille.

– Det skjer ikke i Chelsea eller andre store Premier League-klubber. Noen tar for gitt at de kommer til å starte, og det svekker laget. Heldigvis har Ten Hag mye karakterstyrke, og jeg håper at han kan forandre den dynamikken.

Bailly endte opp med å dra til Marseille på lån.

– Jeg møtte Erik ten Hag i garderoben på slutten av forrige sesong da han kom for å signere kontrakten sin. Jeg pakket ned tingene mine fordi min plan var å forlate klubben, men han fortalte meg at han ønsket at jeg skulle bli værende fordi han skulle gi minutter til alle. Jeg gikk med på å være med på sommerturnéen med United, og han holdt ord, men jeg ønsker ikke å spille av og til. Jeg ønsker å gjøre det hver uke, og føle meg viktig. Jeg ønsker å få selvtilliten min tilbake, sier Bailly.

28-åringen fikk debuten sin for Marseille med et innhopp mot Nice, før han startet i 1-0-seieren hjemme mot Clermont. I forrige serierunde var han derimot ubenyttet innbytter da Marseille vant borte mot Auxerre.

For øvrig har Marcus Rashford og Jadon Sancho vært de eneste engelske spillerne som har spilt fra start for United i løpet av de fire siste kampene. De to har scoret til sammen fem mål og hatt to målgivende pasninger i løpet av de kampene, så de engelske spillerne som spiller akkurat nå har i det minste bidratt på en god måte i Uniteds snuoperasjon fra og med Liverpool-kampen.

Powered by Labrador CMS