– Forsvarsspill fra en annen verden

Eric Bailly var tydelig nervøs i starten av kampen mot Chelsea mandag kveld. Det var kanskje ikke så rart ettersom ivorianeren ikke hadde spilt en Premier League-kamp på nesten 10 måneder.

Publisert Sist oppdatert

MERK: Se video av Baillys utrolige skuddblokkering i bunnen av saken.

Etter den noe nervøse starten på mandagens kamp mot Chelsea, tok det seg virkelig opp, og ivorianeren leverte en rekke gode prestasjoner.

I et intervju med South China Morning Post, skrevet av Andy Mitten, var både Eric Bailly og Ole Gunnar Solskjær strålende fornøyd med det etterlengtede comebacket for midtstopperen.

Les også: (+) – Dette kan bli en formidabel duo

Sist gang Bailly var i aksjon i en Premier League-kamp var den 28. april, da også mot Chelsea. Med andre ord er det nesten 10 måneder siden forrige Premier League-kamp, og det var heller ikke mot hvilken som helst motstander.

De første minuttene tydet på at det var en stund siden sist, og ivorianeren var ærlig på hva han følte i starten av kampen:

– Jeg brukte noen minutter på å komme ordentlig igang under kampen. Jeg var nervøs for å være ærlig, etter så lang tid borte.

– Det er ikke lett når man ikke får spille etter en så lang periode borte.

Likevel ser den sterke midtstopperen fremover, og håper på mer spilletid nå som han er skadefri. 

– Men det blir bare bedre av å spille flere kamper. Jeg har fortalt manageren at jeg har lyst til å spille.

– Forsvarspill fra en annen verden

Hvorvidt Bailly blir fast inventar i Solskjærs førsteellever vil bli spennende å se. Midtstopperen sendte i alle fall inn en god søknad, og sjefen selv var også full av lovord på spørsmål om Baillys opptreden:

– Absolutt fantastisk, som et løvehjerte.

– Blokkeringen av skuddet til [Mateo] Kovacic var forsvarsspill fra en annen verden. Eric [Bailly] er en topp spiller. Det var hans første kamp siden vi spilte mot Chelsea i april. Han er klasseforsvarer. Han er rask, han er modig som en løve og det er godt å ha han tilbake.

TAKK FOR KAMPEN: Solskjær takker Lampard for kampen. United-sjefen var tydelig fornøyd med forsvarsarbeidet som ble gjort mot London-laget.
TAKK FOR KAMPEN: Solskjær takker Lampard for kampen. United-sjefen var tydelig fornøyd med forsvarsarbeidet som ble gjort mot London-laget.

Trives godt i Manchester

Bailly svarer stort sett på spansk ved intervjuer, men fikk spørsmål til slutt om hvordan det går med engelsken. Da slo han til på engelsk og svarte:

– Den blir stadig bedre. Jeg har vært her i snart fire år, og vil fortsatt lære mer for å gjøre engelsken bedre.

– Helt ærlig, så trives jeg godt her, og det er en riktig og god stemning i garderoben blant spillerne. Jeg tror vi vil fortsette med å forbedre oss.

Det tyder altså på at Eric Bailly trives i Manchester, og at han er lysten på å få spilletid i den røde drakta. Solskjær har fått et slags luksusproblem, nå som Bailly er tilbake og klar for å kjempe om en stopperplass. 

I kamper hvor United har gått ut med fire forsvarere, har Victor Lindelöf og Harry Maguire vært Solskjærs faste stopperpar. Med en skadefri Bailly vil det nå bli spennende å se hvem som blir nordmannens førstevalg.

Powered by Labrador CMS