– Det var en fantastisk blokkering

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjærs United vant 2-1 mot Aston Villa, og United-spillerne så svært fornøyde ut da dommer Oliver blåste i fløyta.

Det synes ikke Solskjær var så rart, og det var hovedsaklig Eric Bailly – som blokkerte et skudd langt på overtid – spillerne flokket seg rundt.

– Selvsagt, det er jo to færre poeng hvis vi slipper inn mot slutten der. Det var en fantastisk blokkering Eric gjorde på slutten.

– Som en kunne se i dag så er det ingen som er bedre enn han på fysikk, hurtighet og mot, sa Solskjær, som anerkjente at Baillys spillestil (men også muskulatur) har gitt ivorianeren en del skader.

Da flere av spillerne kom bort til Bailly etter kampen, så var det i alle fall liten tvil om at lagkameratene unnet Bailly å gjøre det bra.

– En kan se hvor mye det betyr for ham, men også for resten av gutta på slutten av kampen, siden han er en så godt likt spiller og mann i garderoben. Alle ønsker at han skal gjøre det godt, og kjenner problemene han har hatt, og vi er veldig glade på hans vegne.

FEIRET: Så glad ble Eric Bailly da Michael Oliver blåste sine siste fløytesignaler.

Solskjær var fornøyd med Bailly, men ikke med alt annet.

Jeg nøt ikke de siste ti minuttene, for jeg synes vi skulle holdt unna på en bedre måte. Det så ut som en cupfinale, eller den siste kampen for sesongen. Vi må lære oss å holde bedre unna når vi er i ledelsen. Vi har vist at vi er kapable til å jage etter mål, sa Solskjær etter kampen.

United-manageren virket fornøyd med noe av det United viste, men selv etter et spørsmål om hva han var fornøyd med, endte han opp med å spore av til ting United burde gjort bedre.

– Vi skapte sjanser, og vi skjønte at det ville bli en fysisk kamp. Vi er klar over at de har forbedret seg noe enormt, og de ga oss noen utfordringer, og det var noen ganger hvor de kom inn i boksen hvor det var litt bekymringsfullt. Vi stoppet ikke innleggene godt nok, for når de kommer seg til innlegg er de alltid farlige, men vi hadde noen fantastiske blokkeringer og redninger.

– Jeg er selvsagt kjempefornøyd med tre poeng.

FORNØYD MED TRE NYE POENG: Ole Gunnar Solskjær.

Skuffende baklengsmål

Om Solskjær var fornøyd med forsvarsspillet som ble vist av Bailly på overtid, så var han mindre fornøyd med det som skjedde på baklengsmålet, da United virket mer opptatt av å hindre frisparket i å bli tatt enn i å organisere seg om Villa klarte å ta det.

Han ble spurt om det fra et trenerperspektiv var et skuffende mål å slippe inn.

– Ja. En er selvsagt aldri fornøyd når en slipper inn et mål, men når en får et frispark imot så må en bare komme seg tilbake med én gang, og få organisert seg igjen, en kan ikke bare åpne opp pasningslinjen, det er helt sikkert.

Etter hvert snakket Solskjær om flere ting han ikke var fornøyd med, som at United ble i overkant opptatt av å utnytte bakrommet gjennom gjennombruddspasninger når det var flere andre mulige rom å utnytte, og reporter Geoff Shreeves måtte spørre om dette ikke kunne oppsummeres med at det var en veldig god seier mot et veldig godt lag.

– Ja, jeg er strålende fornøyd med tre poeng, og jeg er veldig fornøyd med det vi leverte, men det er alltid ting en trenger å bli bedre på. Det er fortsatt tidlig i sesongen, og vi kan ikke ta av på grunn av tre poeng.

KUNNE JUBLE FOR TRE POENG: Manchester United, her etter Brunos straffescoring.

De tre poengene betyr uansett at United nå har like mange poeng som Liverpool, og Solskjær ble spurt om hva det forteller oss.

– Vi har forbedret oss. Vi blir bedre. Denne sesongen kommer til å bli veldig jevn. Det kommer til å bli annerledes og vanskelige kamper, det kommer til å bli merkelige resultater, og vi må bare jobbe med å bli bedre som lag. Vi har vært et veldig stabilt lag siden Project Restart startet.

Liverpool-kampen insisterer han på at han ikke tenker på ennå – han ble bare lattermild da han ble spurt om den, og påpekte da at United har en stor kamp på onsdag mot Manchester City.

Det kommer flere sitater fra Solskjær etter hvert.

Powered by Labrador CMS