– Bailly blir den neste store

Mannen bak denne spådommen er ingen ringere enn Nemanja Vidic.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Andy Mitten for ESPN, røper den tidligere United-kolossen at han har  stor sans for den høyreiste ivorianeren. Han aner et betydelig potensial, og tror at United vil få mye glede av 22-åringen. 

– Eric Bailly er aggressiv i spilletiden. Han er ung, han har potensial og han liker forsvarsspill. Han har også kvaliteter til å bli enda bedre, sier Vidic i intervjuet, og berømmer Bailly for en sterk innledning på United-karrieren.

Men når Vidic først har tilkjennegitt sin beundring for mannen fra Elfenbeinskysten; hvem mener han bør spille sammen med ham i Uniteds midtforsvar?

– Jeg er fortsatt av den formening at Phil Jones og/eller Chris Smalling kan bygge opp et partnerskap med Bailly. Smalling har den rette mentaliteten og den nødvendige fysiske størrelsen. Men, for midtstoppere er kommunikasjon særdeles viktig, og alle byttene denne sesongen har gjort dette vanskelig. For mange endringer gjør det problematisk å etablere forståelse for hverandre, påpeker den tidligere United-kapteinen.

CHRIS SMALLING og PHIL JONES. En av dem kan ifølge Nemanja Vidic fylle rollen som Eric Baillys stoppermakker.

Kjente hverandre ut og inn

– Selv var jeg i mange så heldig å få spille sammen med Rio (Ferdinand). Selv om vi var veldig forskjellige som spillere og personligheter, visste jeg i enhver situasjon hva han ville foreta seg, og han visste hva jeg ville gjøre. Slikt er absolutt essensielt for et midtstopperpar. I tillegg trenger du en målvakt som kan kommunisere med deg. David (De Gea) er en fenomenal keeper, og han vet også hvordan han kan få forsvarsspillere til å prate mer.

RIO FERDINAND og NEMANJA VIDIC. Kanskje Uniteds beste stopperpar noensinne.

Hva med Marcos Rojo?

– Rojo har gjort det godt som back for Argentina. Om han er god nok til å spille midtstopper? Selvfølgelig er han en dyktig fotballspiller; han spiller de fleste kampene for Man United, men kan han bli bedre? Selvsagt. Likevel, om du spør meg om hvilken av midtstopperne jeg liker best, så er det Bailly.

– Tre mann bak? Ikke noe for meg

Kaptein VIDIC i februar 2014.

Av intervjuet fremgår det — alt annet enn overraskende, at Vidic liker spillere som nyter «kunsten å forsvare»: taklingene, duellene, og en-mot-en-situasjoner hvor motstanderen må stoppes for enhver pris. 
Derimot har han ikke latt seg overbevise av trenden med å spille med tre mann i backlinjen, slik også United har forsøkt det noen ganger i det siste.

– Vi spilte med en treer i Inter, og det trivdes jeg ikke med. Riktignok kan en treer fort bli til en femmer, og med to vinger kan det være effektivt. Likevel er det ikke slik jeg ser for meg det perfekte fotballag. Selv foretrekker jeg 4-4-2, 4-3-3 eller 4-2-3-1. På den annen side gjør en manager det best med de spillerne han har til disposisjon. Jeg vet også at fotballen er i endring og at Chelsea sannsynligvis vinner ligaen med tre mann bak.

Her kan du lese hele saken

Powered by Labrador CMS