Klart for Lindelöf mot Basel

OPPDATERT Champions League er fortsatt 15 dager unna, men José Mourinho er allerede i full gang med forberedelsene.

Publisert Sist oppdatert

Fussball Club Basel 1893 er klubben som har fått æren av å bli Champions League-høstens første gjestelag på Drømmenes teater. For tredje gang skal det sveitsiske mesterlaget vise seg frem på en arena som fortsatt har til gode å se dem gå av banen med nederlag. Isteden har den to ganger vært vitner til at urmakerne har returnert  til ko-ko-landet etter å ha holdt de røde hjemmeheltene til uavgjort.

Det skal ikke skje den 12. september, i hvert fall ikke om José Mourinho får det som han vil. Han er ikke den som uten videre vil avfinne seg med at viktige, og kanskje helt avgjørende, Champions League-poeng går fløyten; i hvert fall ikke på eget gress.

Tvunget til å bytte stopperduo

Men, 54-åringen fra Setubal  har allerede fått et problem opp i hendene, et problem han må ta stilling til og finne en løsning på i god tid før sveitserne dukker opp:

Det er nemlig for lengst klart at Mourinho må klare seg uten sine to to faste midtstoppere, Eric Bailly og Phil Jones. De to parkameratene har innledet sesongen på en strålende måte, men til denne kampen er begge suspendert av UEFA. Dermed blir de isteden tvunget til å følge oppgjøret fra hver sin tribuneplass.

CHRIS SMALLING – her i aksjon under Supercupfinalen mot Real Madrid, er, ifølge José Mourinho, i veldig god form.

– Ikke noe problem

Et hardt slag for mannen som har ansvaret, skulle man tro, men en selvsikker Mourinho avviser at situasjonen bekymrer ham. Med Chris Smalling og Victor Lindelöf i bakhånd er manageren tvert imot overbevist om at han har fullgod dekning på stopperplass.

– Smalling er i veldig god form, og jeg må også si at Lindelöf blir bedre for hver eneste dag som går, sier United-sjefen, ifølge Manchester Evening News.

– Som alle vet er både Jones og Eric suspendert, så da stiller vi med Victor og Smalling. Det er overhodet ikke noe problem. Vi har en sterk tropp her, med spillere som også er veldig godt rustet mentalt.

– Lindelöf skal få tid på seg

Når det gjelder Victor Lindelöf, så spilte han som kjent Supercupfinalen mot Real Madrid tidligere denne måneden. Siden har han ikke vært å se.

– I 2004 hentet jeg (Ricardo) Carvalho, en fenomenal forsvarsspiller, til England. Han var en av tiårets beste midtstoppere i Premier League, men han slet. Det var vanskelig for ham å tilpasse seg i begynnelsen, og jeg tror Victor (Lindelöf) kommer til å trenge litt tid. Det skal han få.

Hva mener leserne – er dere like trygge som Mourinho på at Smalling/Lindelöf vil kunne gjøre en solid jobb mot Basel?

Powered by Labrador CMS