– Han viser dårlige holdninger

Belgias U21-sjef Enzo Scifo er ikke fornøyd med Adnan Januzaj.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til misnøyen ligger i det faktum at spilleren ikke tok imot invitasjonen om å slutte seg til Scifos mannskap i landslagspausen. Isteden valgte han å  bli værende med sin nåværende klubb, Borussia Dortmund.

Scifo, en av Belgias største fotballegender, skal ifølge ESPN ha henvendt seg  telefonisk til Januzaj, som da skal ha bedt om tid for å diskutere U21-invitasjonen med sine representanter.

Det satte Scifo alt annet enn pris på:

SCHIFO BEL
ENZO SCIFO – her fra hans velmaktsdager som belgisk landslagsspiller.

– En telefonoppringning som det er en gave, ingen straff, uttalte den gamle landslagsstjernen, og la til:
– Adnan Januzaj viser dårlige holdninger.

Den belgiske landslagssjefen Marc Wilmot er imidlertid ikke villig til å gå ikke like langt i sin karakteristikk av den utlånte United-spilleren. Til Het Laatste Nieuws sier Wilmots at «Adnan avslo ikke akkurat invitasjonen, men vi fikk heller ikke inntrykk av at han ønsket å spille (for U21-landslaget). Dersom det var tilfellet, var det vel også best å la vær å dukke opp».

– Stemmer ikke

Dirk Devriese, Januzajs agent, går overhodet ikke god for verken Scifos eller Wilmots syn.
Til La Derniere Heure forklarer han at spillerens nøling med å akseptere invitasjonen rett og slett skyldtes hans vanskelige situasjon i Dortmund.

“Ikke en gang Gundogan eller Lewandowski fant seg umiddelbart til rette her. ”

Dirk Devries, Januzajs agent

– Så det har ingenting med dårlige holdninger å gjøre.

– Dortmund er en velsmurt maskin, og for tiden et av Europas beste klubblag. Og husk – Adnan var ikke der under sesongoppkjøringen.

– Men klubben gir oss tid, sier Devriese, og minner om at ikke en gang Ilkay Gundogan eller Robert Lewandowski fant seg umiddelbart til rette da de dukket opp i klubben.

– Begge de to trengte seks måneder på å finne rytmen, påpeker han.

– Adnan blir hos oss

Torsdag gikk for øvrig Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc ut og avviste spekulasjoner om at Adnan Januzaj vil returnere til Old Trafford i januar.

– Det er ikke en gang tema, sa Zorc til Kicker, og forklarte Januzajs manglende spilletid med at Borussia er inne i en strålende sesong, og at «de som spiller gjør en fenomenal jobb».

– Derfor er det heller ingen grunn til å benke dem, sa Zorc, mens han samtidig opplyste at Januzaj nå viser stor fremgang både med hensyn til fysisk form og generell robusthet.

Tidligere i høst har både Kicker og Bild beskyldt spilleren for å ha mye å gå på rent formmessig, og at han i så måte lå langt bak de øvrige Dortmund-spillerne.

Powered by Labrador CMS