Skottland ute av VM etter å ha kollapset – England vant gruppa

England vant, mens Skottland kollapset.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld var både Skottland og England i aksjon i siste gruppespillskamp i gruppe D.

Kirsty Smith startet for Skottland, og de måtte vinne mot Argentina for å ha en sjanse til å gå videre som en av treerlagene, og det så unektelig bra ut da de tok ledelsen 3-0 i det 69. minutt. Dessverre for skottene rotet de bort ledelsen. Smith ble byttet ut etter at Argentina hadde redusert to ganger, og Smiths erstatter endte opp med å lage straffespark (etter lang tids VAR-sjekk). Straffesparket ble reddet, men keeper Alexander beveget seg for tidlig, og Argentina fikk en ny sjanse som de scoret på.

Dommeren la ikke til så mye som hun kanskje burde gjort, og skottene klarte ikke å redde kampen. Dermed ble det 3-3, og Skottland er ute av turneringen. Lizzie Arnot kom aldri på banen i skjebnekampen. Argentina har en ørliten sjanse til å gå videre som en av de fire beste treerne, men sannsynligvis ryker de ut sammen med Skottland.

For Englands del var avansementet allerede sikret, men de sikret gruppeseieren (og antatt hyggeligere vei videre i turneringen) med en 2-0-seier mot Japan.

United-spillerne Alex Greenwood og Abbie McManus var begge på benken mot japanerne – landslagssjef Phil Neville hadde varslet på forhånd at en del spillere kom til å bli hvilt, og Greenwood og McManus ut var to av sju endringer på laget.

I en eventuell kvartfinale vil England møte Norge eller Australia.

SPILTE IKKE: Alex Greenwood, her i duell med skotske Claire Emslie i åpningskampen.
SPILTE IKKE: Alex Greenwood, her i duell med skotske Claire Emslie i åpningskampen.
Powered by Labrador CMS