Slik reagerer England på VM-exiten

– Flaut og komisk, skriver The Sun, men Roy Hodgson får støtte av engelske medier.

Publisert Sist oppdatert

Selv om engelskmennene i forkant av mesterskapet angivelig hadde lavere forventninger enn på lenge, reageres det med skuffelse i de engelske mediene.

Journalister og eksperter diskuterer og prøver å finne ut hva som har gått galt. Mens enkelte mener at Roy Hodgson ikke er rett mann til å lede laget videre, hevder andre at spillergruppen er for dårlig.

The Telegraph (Henry Winter)

Til tross for de svake resultatene, mener Henry Winter fast bestemt at Roy Hodgson er rett mann for å lede laget videre. Han poengterer at tapet mot Uruguay skyldtes personlige feil, og ikke faktorer som manageren kunne påvirket. Styreformannen i det engelske fotballforbundet har gått ut i mediene og slått fast at Roy Hodgson sitter trygt. Henry Winter synes at dette var klokt og riktig av fotballforbundet, og peker på andre alternativer enten er veldig dyre eller dårligere. Han mener at en engelskmann bør lede det engelske landslaget, og ramser opp en haug av kandidater som han mener er svakere enn Hodgson. Du kan lese hele saken til Henry Winter her.

The Guardian (Owen Gibson)

Nok en gang ryker England på hodet ut av et stort mesterskap, og følgelig begynner jakten på en syndebukk. Owen Gibson har skrevet en artikkel hvor han diskuterer de potensielle syndebukkene, og i hvilken grad de virkelig har skyld i at England røk ut. Er det manageren, spillerne, systemet, media eller fansen som har skylden for VM-skuffelsen? Det skriver Gibson mer om her.

The Sun (Steven Howard)

Steven Howard skriver at sist gang England reiste til Brasil for å spille VM, i 1950, hadde de det laget med de mest berømte spillerne. Journalisten skriver at eliminasjonen fra VM i 1950 var det mest beryktede, skammelige tapet i Englands VM-historie – helt til nå. Howard sparer ikke på kruttet, og tar i bruk ord som «komisk» og «flaut». Det går utover alt og alle i The Sun-artikkelen, men det er først og fremst FA som får svi. Avslutningsvis skriver Howard at verden ler av det engelske fotballforbundet og alle feilene som ble gjort i Brasil, før han runder av med punchlinen: «I hope they feel proud.» Man må abonnere på The Sun for å lese artikkelen. Dersom du gjør det, kan du lese den her.

The Times (Oliver Kay)

Oliver Kay hevder i sin spalte at Englands forvar, som en gang var deres styrke, nå er deres fremste svakhet. Han skriver også at laget er middelmådig, og sammenligner metaforisk med en ikke altfor glamorøs Vauxhall – mindre pålitelig og dårligere organisert enn tidligere. Kay mener at en fotballnasjon som England bør ha større ambisjoner i et mesterskap. Nå retter Hodgson og England nesen mot EM i 2016, og kanskje kan unge spillere som Ross Barkley og Raheem Sterling blomstre i enda større grad. Her kan du lese artikkelen til Oliver Kay. The Times er imidlertid en betalingstjeneste på nett.

Powered by Labrador CMS