– Vi går til VM!

– Selvtilfredshet er det eneste som kan stoppe Englands sjanser til å kvalifisere seg for Brasil-VM, mener en spillesugen Wayne Rooney.

Publisert Sist oppdatert

«De tre løvene», som har seks United-spillere med i troppen til denne og neste ukes VM-kvalifiseringskamper mot henholdsvis Montenegro og Polen, topper i øyeblikket kvalifiseringsg

ruppe H med 16 poeng etter åtte kamper. Med bare to kamper igjen å spille ligger de dermed an til å sikre seg en plass til sommerens VM-sluttspill.
Men, engelskmennene kan langt fra føle seg trygge. Ukraina og fredagens Wembley-gjester fra Montenegro, ligger bare poenget bak og puster dem ubehagelig i nakken. Og, som om ikke to konkurrenter skulle være nok, følger neste ukes Wembley-motstandere, Polen, kun to poeng bak disse igjen.

Med andre ord, England står overfor en skjebneuke, og det mot motstandere de ikke klarte å beseire på bortebane. Både Montenegro og Polen holdt engelskmennene til 1-1, og kunne fort ha fått med seg alle poengene i to tøffe matcher.

– Vi er gode nok

Seier i en av de to neste kampene bør imidlertid være nok til å bli utstedt med VM-billetter, noe Wayne Rooney er  rimelig sikker på kommer til å skje.

– Vi kommer til å klare det; vi skal til VM, sier han selvsikkert og bestemt, ifølge Sky Sports, foran de avgjørende hjemmekampene.

– Jeg føler meg veldig sikker på det. Samtidig står vi overfor to tøffe kamper. Både Montenegro og Polen har sterke lag som er spesielt dyktige i kontringsfasen. Så vi må passe på å ikke bli FOR ovenpå. Vi er imidlertid gode nok til å klare det, mener han.

–  Vi må bare forsøke å bryte dem ned, og samtidig sørge for å ikke bli tatt på sengen bakover på banen. Jeg tror vi klarer det, men ingen har sagt at det vil bli enkelt.

Blir spilleklar

Rooney fikk seg som kjent en smell i leggen under trening foran forrige ukes bortemøte med Shakhtar Donetsk, en skade som gjorde ham uaktuell til spill mot ukrainerne.
Derimot var  han tilbake og fullførte oppgjøret mot Sunderland sent lørdag ettermiddag. Riktignok pådro han seg en ny smell underveis, men ikke nok til miste fredagens landskamp.

– Nei, jeg blir ok igjen til dess. For å være ærlig klarer jeg nesten ikke å vente. Så snart kampen mot Sunderland var over, begynte jeg å tenke landskamper igjen.

PS: Wayne Rooney, som debuterte for England allerede i 2003, har til nå spilt 84 kamper og scoret 36 mål for «Three Lions».

Powered by Labrador CMS