England slo Frankrike

Wayne Rooney scoret ett av målene da Frankrike ble beseiret 2-0 på Wembley.

Landslagskapteinen spilte en god kamp og slo til med en flott scoring like etter pause i en følelsesladd forestilling foran 71.223 tilskuere på Wembley. Rooney sto på bakre og banket inn et overlegg fra Raheem Sterling, og sørget dermed for at det sto 2-0 til Roy Hodgsons menn. Dette var Rooneys 51. fulltreffer i den engelske landslagstrøyen.

Tidligere i oppgjøret sørget den samme Rooney for assist til debutant Dele Allis åpningsmål, et fantastisk skudd som suste inn i krysset fra rundt 30 meters hold. Rooney var for øvrig eneste United-spiller fra start denne gangen. Phil Jones slapp til to minutter før ordinær tid var omme, mens Chris Smalling og Jesse Lingard – sistnevnte i troppen for første gang, fikk hvile gjennom hele oppgjøret.

På det franske laget ble det 67 minutter på Anthony Martial og 82 på Morgan Schneiderlin. Ingen av dem var veldig synlige, selv om det skal sies at Martial viste seg frem i glimt og at Schneider spilte seg opp utover i kampen. Senere skulle det vise seg at årsaken til at Martial ble byttet ut var skade. Mer om det her.

England v France - International Friendly
Wayne Rooney banker inn 2-0 for England mot Frankrike.

Darmian delvis skyld i baklengsmål

I Bologna spilte Matteo Darmian hele kampen da Italia hadde vennskapelig besøk av Romania. Det startet ikke spesielt godt for United-backen, for etter bare åtte minutters spill var han involvert i en situasjon som førte til at Romania tok ledelsen. Italienerne kom imidlertid tilbake etter pause. I løpet av 20 minutter hadde de snudd 0-1 til 2-1, bare for å se gjestene snyte dem for seieren med utlikningsmål ett minutt før slutt.

Avlyst i Hannover

Som meldt tidligere i kveld ble den planlagte vennskapskampen mellom Tyskland og Nederland avlyst etter en bombetrussel. Dermed ble det en kveld uten fotball for Bastian Schweinsteiger, Daley Blind og Memphis.

Vi fulgte kveldens kamper:

22.51: SLUTT – England vinner 2-0 over Frankrike.

22.50: Det er 71.223 fremmøtte på Wembley i kveld.

22.46: Med to minutter igjen av ordinær tid kommer Phil Jones inn for målscorer Dele Alli.

22.44: Så kan vi også gratulere Ukraina med EM-billetter. Der ordnet Andriy Yarmolenko utlikning syv minutter på overtid, og dermed endte det 1-1 i Maribor og 3-1 sammenlagt. Slovenerne fikk for øvrig Miso Brecko utvist med direkte rødt tre minutter på overtid.

22.44: SLUTT i Bologna – Italia 2-2 Romania.

22.38: SCORING! Med et minutt igjen av ordinær tid utlikner Romania  i Bologna. Målscorer: Andone.

22.37: Det ender 2-2 i Parken, og dermed kan vi gratulere Sverige med EM-billetter. De har vunnet dobbeltoppgjøret mot Danmark med sammenlagtsifrene 4-3.

22.35: Ny scoring i København – og igjen er det Danmark som finner veien til nettmaskene, denne gang ved Jannik Vestergaard. Men det er for sent.

22.30: AVGJORT I PARKEN? Etter 76 minutter satte Zlatan inn sitt andre for kvelden og førte Sverige opp i 2-0-ledelse. Yussuf Poulsen reduserte for Danmark fem minutter senere, slik at det nå står 2-1 og dermed 4-2 sammenlagt. Sverige er på vei til EM.

22.27: Så har Anthony Martial gjort sitt for kvelden. Han forlater banen etter 67 minutter og erstattes av Antoine Griezmann.

22.25: Nære ved for Martial igjen. Sendes igjennom av Pogba og foretar én berøring før han avslutter, men innbytterkeeper Jack Butland klarer å hindre redusering.

22.18: SCORING! I Bologna har Matteo Darmian & co. snudd det og overtatt ledelsen mot Romania. Målscorer: Manolo Gabbiadini.

22.17: Paul Pogba kom innpå i pausen, og nå setter Frankrike også innpå Lassana Diarra, den tidligere Arsenal-spilleren som mistet sin kusine under fredagens terror i Paris. Han får en enorm mottakelse…

22.13: Martial stikker inn i det engelske feltet. Med ballen klistret til støvelen utfordrer han en skog av forsvarere, før han i siste øyeblikk blir stoppet.

22.06: Italienerne vil ha nok en straffe, men Eder (igjen) gjennomskues og får isteden se det gule.

22.05: Italia 1-1 Romania. Marchisio banker ballen i undersiden av tverrliggeren og inn i nettmaskene. Heldig!

22.04: Så får Eder og Italia det straffesparket de skrek etter på tampen av første omgang. Ved denne anledningen har ikke kamplederen annet å gjøre enn å peke på 11-meteren.

22.04: 2. omgang er igang på Wembley.

21.55: Italia og Romania har startet 2. omgang. Fortsatt 1-0 til gjestene.

21.49: Så er det pause også på Wembley, hvor England kom mye bedre med i siste del av omgangen. For Frankrike har Anthony Martial vist seg frem i glimt, men ikke så mye som man skulle ha ønsket seg. På den annen side venter det en langt viktigere oppgave til helgen, når United skal til Vicarage Road for å møte Watford.

21.42: MÅL PÅ WEMBLEY! Og det er England som tar ledelsen etter en kanonscoring av Tottenhams Dele Alli! Det er spilt i vel 38 minutter når debutanten fyrer løs fra 25 meter etter pasning av Rooney, og ballen suser inn i bortre kryss uten sjanse for Lloris.

21.39: PAUSE – Italia 0-1 Romania.

21.37: I Bologna er det spilt to minutter på overtid, og italienerne holder på å gå fra konseptene når Eder ikke får innvilget en søknad om straffespark.

21.36: Kveldens beste mulighet til nå på Wembley. Den tilfaller Wayne Rooney som spilles frem av Kane, rundlurer Koscielny og skyter – over og utenfor krysset.

21.35: I kveldens andre avgjørende EM-kvalik står det 1-0 til Slovenia over Ukraina som kom til Maribor med 2-0-ledelse fra første kamp.

21.33: PAUSE i Parken, hvor Sverige altså leder 1-0 etter scoring av Zlatan Ibrahimovic.

21.26: Så er Rooney frempå med et frispark fra et par og tyve meter. Han treffer mål, men keeper er med og redder enkelt.

21.25: Martial viser seg frem. Skjærer inn fra venstre og fyrer av et skudd som Joe Hart må kaste seg for å avverge. Ikke langt unna scoring der. Det ville  heller ikke vært ufortjent, for franskmennene har virket mer komfortable enn England så langt.

21.13: Harry Kane er nære ved å gi England ledelsen etter en svak klarering av Hugo Lloris i det franske buret. Han sender ballen rett i beina på sin Spurs-kollega, men slipper med skrekken.

21.10: I kveldens ikke ubetydelige EM-kvalifiseringskamp i København, har Zlatan gitt Sverige ledelsen mot Danmark. Dermed står det i øyeblikket 3-1 sammenlagt i svensk favør.

21.02: Romania har tatt ledelsen i Bologna! Bare åtte minutter spilt da Stancu utnyttet nølende forsvarsspill mellom Darmian og Barzagli. Satte ballen kaldt og rolig forbi Buffon.

21.00: Kampen er igang

20.59: Ett minutts stillhet til minne om terrorofrene i Paris.

20.55: Blomster legges ned i de tekniske områdene, etterfulgt av de to lands nasjonalsanger.

20.50: England og Frankrike entrer banen på Wembley

20.45: Romania setter spillet igang i Bologna.

——————————————–

Det engelske laget består det av de følgende 11: Joe Hart (Man City); Nathaniel Clyne (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), John Stones (Everton), Kieran Gibbs (Arsenal); Eric Dier (Tottenham), Dele Alli (Totteham); Ross Barkley (Everton), Wayne Rooney (Man United), Raheem Sterling (Man City); Harry Kane (Tottenham).

Dette betyr at Phil Jones, Chris Smalling og Jesse Lingard (hentet inn i troppen etter Michael Carricks skade), får hvile, i det minste fra start av.

Den engelske benken: Jack Butland (Stoke), Tom Heaton (Burnley), Chris Smalling (Man United), Phil Jones (Man United), Kyle Walker (Tottenham), Ryan Bertrand (Southampton), JonJo Shelvey (Swansea), Ryan Mason (Tottenham), Jesse Lingard (Man United), Adam Lallana (Liverpool).

På motsatt side av banen møter disse et fransk lag som  har både Morgan Schneiderling og Anthony Martial med fra start:

Frankrike: Hugo Lloris, Bacary Sagna, Raphaël Varane, Laurent Koscielny, Yohan Cabaye, Morgan Schneiderlin, Hatem Ben Arfa, André-Pierre Gignac, Blaise Matuidi, Lucas Digne, Anthony Martial.

Den franske benken: Mens England har ti mann på sidelinjen, har Frankrie hele tolv(!), deriblant Patrice Evra, Paul Pogba, Antoine Griezmann, Oliver Giroud og Lassana Diarra (som mistet en kusine under fredagens terror).

«Frihet, likhet, brorskap». Frankrikes nasjonalmotto pryder for anledningen inngangspartiet på Wembley.

ITALIA v ROMANIA

Her er Matteo Darmian med fra start for hjemmelaget, i en kamp som spilles i Bologna.