England videre – Skottland snublet

Både Skottland og England spilte i dag. Skottene må opp et hakk før siste kamp i gruppespillet, mens Alex Greenwood og Abbie McManus kunne juble for avansement!

Fire Manchester United-spillere var i aksjon i Frankrike i dag, ettersom begge kampene i gruppe D skulle spilles.

United-trener Casey Stoney jobber for tiden med VM i Frankrike som fotballekspert, og hadde nok et ekstra øye med sine egne spillere. Hun fikk se et Skottland-lag som ble dømt bort, og englendere som sløste med sjansene sine.

Japan – Skottland

Fulltid: 2-1 (pause: 2-0)
Mana Iwabuchi (23)
Yuika Sugasawa (37, str.)
Lana Clelland (88)

Først ut denne fredagen var skottene Elizabeth «Lizzy» Arnot og Kristy Smith.

Smith spilte hele kampen på høyrebacken, mens Arnot startet på venstrekanten og ble byttet ut til fordel for Claire Emslie etter timen spilt.

Japan åpnet målkontoen etter halvspilt omgang, og doblet ledelsen via straffemerket åtte minutter før pause.

Med to minutter igjen av ordinær tid banket Lana Clelland fra over 20 meter og tenner et lite håp. Drømmescoringen ble den eneste for skottene som bør vinne mot Argentina førstkommende onsdag om de skal avansere fra gruppespillet.

VAR har fått en del skryt denne sesongen, men denne kampen var ikke et høydepunkt for den nye teknologien. Japan fikk en tvilsom straffe i den første omgangen, og Skottland ble muligens snytt for en i den andre.

JAPAN BLE FOR STERKE: Kristy Smith spilte hele kampen da Skottland tapte sin andre kamp i VM 2019.

Skottland: Lee Alexander – Kristy Smith, Rachel Corsie, Jennifer Beattie, Hayley Lauder, Lisa Evans (Fiona Brown, 85), Kim Little, Caroline Weir, Elizabeth Arnot (Claire Emsile, 60), Erin Cuthbert, Jane Ross (Lana Clelland, 76)

Japan: Ayaka Yamashita – Risa Shimizu, Saki Kumagai, Nana Ichise, Aya Sameshima, Emi Nakajima, Narumi Miura, Hina Sugita, Jun Endo (Rikako Kobayashi, 66), Yuika Sugasawa, Mana Iwabuchi (Yui Hasegawa, 81).

England – Argentina

Fulltid: 1-0 (pause: 0-0)
Jodie Taylor (61)

I kveldens tredje VM-kamp var det duket for England mot Argentina. Historiens andre møtet mellom landene på kvinnesiden. Det forrige kom i 2007 og endte med en 6-1-seier til englenderne.

Venstresiden i forsvaret var helrødt med nyerværvelsen Abbie McManus som venstre stopper, og Manchester United-kaptein Alex Greenwood tok plass på venstrebacken.

Manager for England er tidligere United-spiller Phil Neville.

I førsteomgang skaffer Alex Greenwood et straffespark for England. Etter fine kombinasjoner havner hun halvmeteren foran en forsvarsspiller som setter inn en håpefull takling. Straffesparket er udiskutabelt.

Nikita Parris stiller seg opp ved krittmerket, men legger kula i keeperhøyde, og Correa i Argentina-buret noterer seg for en strafferedning.

BURDE TATT DEN SELV?: Greenwood skaffet straffen, men Parris endte opp med å ta den. I etterpåklokskapens navn kan man si at Greenwood burde prøvd med sin slepne venstrefot.

Etter 35 minutter på klokken hadde Argentina slått 27 pasninger, og bommet på 52 prosent av dem. England hadde passert 150 med god margin. Det sier noe om kampbildet.

Rett etter at timen var passert løsnet det for England. Bethany Mead slår et strålende innlegg som åpner opp rom for Jodie Taylor som enkelt setter inn ledelsen.

England bikket 20 skudd og hadde ett straffespark, men det endte med én scoring. Det holdt til tre poeng og avansement.

Greenwood skaffet et straffesparket og burde fått en målgivende etter et strøkent innlegg et kvarter før slutt. Hun viste seg fra en svært god side offensivt. Hadde lite å gjøre i forsvar. McManus hadde også lite å gjøre i en kamp hvor Argentina som regel bare angrep med to-tre spillere.

VELVAGTE ORD: En tidligere forsvarsspiller for United til en kommende. Phil Neville gir sine instrukser til Abbie McManus som har signert en pre-avtale med United.

England: Carly Telford – Lucy Bronze, Steph Houghton, Abbie McManus, Alex Greenwood, Jill Scott, Jade Moore, Bethany Mead (Georgia Stanway, 81), Nikita Parris (Rachel Daly, 87), Jodie Taylor, Francesca Kirby (Karen Carney, 89).

Argentina: Vanina Correa – Adriana Sachs, Augustina Barroso, Aldana Cometti, Eliana Stabile, Estefania Banini (Mariana Larroquette, 68), Ruth Bravo, Miriam Mayorga, Lorena Benitez (Vanesa Santana, 77), Florencia Bonsegundo, Sole Jaimes (Yael Oviedo, 90).

Gruppe D ser da slik ut:

1. England: 6 poeng.
  2. Japan: 4 poeng.
  3. Argentina: 1 poeng.
  4. Skottland: 0 poeng.

England har med fredagens seier sikret seg avansement fra gruppespillet i VM. Skottland kan fortsatt gå videre. De fire beste treerne (av seks grupper) går videre til 8-delsfinalene.

I skrivende stund har tre av tredjeplassene tre poeng, to har null, og ett (Argentina) har ett poeng. Skottlands kommende kamp er mot nettopp Argentina, og en seier kan komme godt med i søken etter avansement.

Lørdag klokken 15:00 spiller Nederland – Kamerun. Der er det forventet at Jackie Groenen, som har signert en pre-avtale med United, starter.