Tre kampers karantene!

UEFA utestenger Wayne Rooney fra hele gruppespillet i EM 2012 på grunn av det røde kortet han fikk mot Montenegro.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kveld kvalifiserte England seg til EM etter å ha spilt 2-2 borte mot Montenegro. Til tross for at landet var klart for neste sommers store fotballhøydepunkt, var følelsene på balløya delte etter kampen. Wayne Rooney hadde fått direkte rødt kort, og lagets aller største stjerne stod plutselig i fare for å miste hele eller deler av gruppespillet i EM i Polen og Ukraina.

Ved direkte rødt kort er det UEFA som skal avgjøre synderens karantene, og det har vært snakket om at forbundet kunne komme til å gi Rooney alt fra én til tre kampers karantene.

I ettermiddag kom dommen, og den var knusende. Wayne Rooney dømmes for ‘overfall’ (assault), og utestenges i tre kamper. Han må dermed stå over alle Englands gruppespillkamper i EM. Det betyr i verste fall at Rooney kan risikere å se hele turneringen fra tribunen.

Det engelske fotballforbundet skriver i kveld på sine hjemmesider at de vil avvente UEFAs fulle begrunnelse for straffen, samt diskutere saken internt, før de eventuelt velger å anke dommen eller komme med en uttalelse.

Powered by Labrador CMS