Bare 10 min. på Wilson

Likevel klarte Englands U20-landslag å beseire Elfenbeinskysten i Toulon.

I motsetning til i torsdagens åpningskamp mot Marokko (3-3), hadde England denne gang god kontroll på sine afrikanske motstandere. Dermed ble det også en fullt fortjent seier og ditto tre uhyre viktige poeng i kampen om gruppeseieren (finaleplass), eventuelt 2. plassen (bronsefinale).
Hvem som går videre, vil trolig først bli avgjort etter fjerde og siste runde, som for Englands vedkommende blir mot Kina på fredag. Før den tid står imidlertid Mexico for tur på onsdag.

Tidlig ledermål

Som mot Marokko for to dager siden, tegnet Arsenals Chuba Apkom seg også denne gang på scoringslisten. Mot Elfenbeinskysten sendte han laget i ledelsen allerede før det var spilt i ti minutter. Det gjorde han kaldt og rolig etter først å ha blitt spilt nydelig igjennom av Sunderlands Duncan Watmore.

Det fulgte flere muligheter utover i omgangen – også til de langveisfarende vestafrikanerne, men vi måtte vente til begynnelsen på 2. omgangen før det igjen ble bevegelse i målprotokollen.

Robinson dobler

Og nok en gang var det England som var frempå, denne gang ved Aston Villas Callum Robinson. Han utnyttet pasningen fra Swanseas Matty Grimes og boret ballen kontant i nettmaskene bak den ivorianske keeperen.

Idet urviseren bikket 70 (OBS: Kampene under Toulon-turneringen spilles over 2 x 40 minutter) og med seieren så godt som sikret, var det så dags for å sende James Wilson utpå.
Ti minutter ble imidlertid i minste laget til at United-talentet klarte å markere seg noe særlig. Isteden ble det Elfenbeinskystens Manfousse Koné som fikk siste ordet. Med tre minutter igjen på kampuret reduserte han til 2-1, men uten at scoringen fikk annet enn akademisk betydning.

England U20 2-1 (1-0) Elfenbeinskysten U21

10. min.: 1-0 Akpom
43. min.: 2-0 Robinson
77. min.: 2-1 Koné