Forsvarer Rooney

Phil Neville skryter av Wayne Rooneys innstilling, og er lei av letingen etter en potensiell syndebukk.

Publisert Sist oppdatert

Mye fokus er vanligvis på Rooney før store mesterskap, og som vanlig blir hans posisjon i laget diskutert heftig. United-trener Phil Neville er lei av all Rooney-kritikken.

– Jeg synes det er en heksejakt som vi ikke trenger. Alt har gått så bra med laget sine forberedelser at folk ser seg rundt etter noe negativt nå. Men det er ikke noe negativt med Wayne, sa Neville til BBC Sport.

– Det er en del av den engelske mentaliteten å lete etter en syndebukk, og noen å kritisere, men Wayne er vår beste spiller, og det er et faktum.

Rooney scoret ikke i noen av de to foregående verdensmesterskapene han har vært med i, men samtidig ble han veldig forstyrret av skader i forkant av begge mesterskapene. I EM har han gjort det litt bedre, med mål i forrige turnering i tillegg til den gode EM 2004-turneringen for hans del, og Neville har tro på at han kan få til noe slikt igjen.

– Jeg er sikker på at han ønsker å levere som i EM 2004 i denne turneringen. Han ser frisk, rask og tynn ut, og jeg forstår ikke hvorfor folk vil ha ham ut [av laget]. Forhåpentligvis vil denne kritikken bli brukt som motivasjon. Jeg blir bare irritert over det hele, og det høres ut som om Roy Hodgson blir irritert av det også.

– Folk stiller spørsmål ved Waynes innstilling i tillegg til hans fysiske form, men jeg jobbet med ham hver dag forrige sesong, og kan fortelle at han er fullt og helt innstilt mot å prestere i dette verdensmesterskapet. Deler av hans ambisjoner nå er å bli tidenes toppscorer for England og Manchester United, og det er noe som driver ham. Jeg vet det fordi det er blant målene vi, hans trenere i United, satte for ham.

Rooney har i øyeblikket 33 mål opp til Sir Bobby Charlton i United, og har ti mål opp til samme mann i den engelske landslagsdrakta. Sir Bobby har 49, Wayne har 39. Sju av de 39 målene kom i VM-kvalifiseringen til dette mesterskapet.

England Training Session and Press Conference
STJERNE OG SJEF: Wayne Rooney og Roy Hodgson.

– Waynes statistikk i kvalifiseringen var strålende, han blir verdsatt høyt over hele verden, og han er den spilleren som italieneren vil tenke «han er den vi må stoppe» når de ser navnet hans i lagoppstillingen. Likevel er det snakk om at vi som nasjon vil droppe ham fra laget vårt. Jeg kan ikke begripe det.

– I mitt hode er det ingen tvil om at Wayne er det første navnet i lagoppstillingen. La oss bare håpe at han leverer, og at disse dumme ryktene og forslagene vil forsvinne.

Phils bror, Gary (noen av leserne har kanskje hørt om han også?), jobber for England som trener under landslagssjef Roy Hodgson. Phil jobber for BBC under mesterskapet.

Powered by Labrador CMS