– Ikke godt nok

Phil Jones vet godt at England gjorde det elendig i Brasil, men han fritar Roy Hodgson for ansvaret.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag, like etter å ha returnert til britisk jord etter nok et tilbakeslag for engelsk landslagsfotball, holdt den 22 år gamle United-spilleren armene i været og vedgikk lagets utilstrekkeligheter i Sør-Amerika.

– Det var ikke godt nok, det vet vi. Det er ikke mer å si om den saken, sa han, ifølge BT Sport.

Likevel, og til tross for den miserable innsatsen, fant Jones likevel litt å glede seg over:

Costa Rica v England: Group D - 2014 FIFA World Cup Brazil
PHIL JONES – her i drivet i kampen mot Costa Rica.

– Vi skapte for eksempel sjanser gjennom hele turneringen, men var til tider litt uheldige. Ikke for å bruke det som noen unnskyldning, men vi må ta med oss det positive og finne ut av hvordan vi kunne ha gjort det bedre.

– Spillernes ansvar

Jones ønsket ikke å blande seg inn i diskusjonen om den egentlige grunnen til at verdensmesterne fra 1966 nok en gang sviktet. Landslagssjef Roy Hodgson har måttet tåle til dels hard skyts, men Jones var ikke villig til å klandre sin sjef; snarere tvert imot:

– Roy har vært strålende. Hver eneste treningsøkt han la opp til ble tatt vel imot av samtlige. Vi kan ikke takke ham nok. Det er vi spillere som har ansvaret for å gjøre jobben ute på banen, men vi sviktet. Nå må vi bare sørge for å regruppere og satse på ny.

– Jeg vil ha fast plass

Med det tenker Jones på den kommende kvalifiseringen til EM-sluttspillet i Frankrike i 2016. Han mener det er all grunn til å se lyst på fremtiden, mye takket være unge spillere som Luke Shaw, Raheem Sterling og Ross Barkley.

Når det gjelder egen fremtid, røpet Jones at hans mål er å bli fast inventar i startoppstillingen, både for klubb- og landslag:

– Derfor drar jeg nå tilbake til United med mål om å sementere en fast plass. Selv om jeg de siste par årene stadig har gjentatt at det ikke spiller noen stor rolle for meg, ville det vært fint å etablere seg. Og forhåpentlig klarer jeg det.

Men i hvilken posisjon? 

– Dere har sett meg spille som  høyre midtstopper, høyreback og som defensiv midtbanespiller. Selv ser jeg på meg selv som en anvendelig forsvarsspiller.

– Jeg har bestandig sagt at jeg gladelig spiller hvor som helst for Manchester United. Resten? Det blir opp til manageren.

Powered by Labrador CMS