– Ikke rakettforskning

Paul Scholes oppfordrer Roy Hodgson til å la Wayne Rooney få lede England-angrepet mot Uruguay.

Publisert Sist oppdatert

I en ny VM-blogg for Paddy Power foran torsdagens viktige VM-kamp, skriver den 39 år gamle fotballpensjonisten at Rooney, dersom han får spille i sin favorittposisjon, kan komme til å spille en avgjørende rolle mot søramerikanerne. Han tror at nøkkelen ligger i Uruguays midtforsvar, hvor den tidligere West Bromwich-stopperen Diego Lugano ventes å danne par med Atlético Madrids solide Diego Godin. Av de to, mener Scholes at Rooney bør konsentrere seg om Lugano:

– Diego Lugano er temposvak, han kunne ikke stå imot Costa Rica, – og han ble frigitt av West Bromwich, skriver Scholes, og understreker poenget sitt.

England v Italy: Group D - 2014 FIFA World Cup Brazil
Får Rooney endelig spille spiss?

– Han er en svakhet som Wayne kan komme til å utnytte. Men, og som jeg har sagt det før – da må han få spille i riktig posisjon. Wayne må spille på topp.

– Rio Ferdinand og Alan Shearer har også gjentatt dette på BBC. La vår beste målscorer spille i sin beste posisjon og han vil score mål. Hans meritter internasjonalt taler for seg; dette er ikke rakettforskning, fastslår Scholes, og anser Englands sjanser til tre poeng som gode. I så fall må imidlertid de bakre rekker være årvåkne for to mann som kan komme til å utgjøre en ubehagelig trussel.

– Farlige fremover

– Uruguay er svake både på midten og bakover, men vi vet alt om deres styrker: Edinson Cavani og Louis Suarez.

Sistnevnte vil trolig være tilbake etter meniskoperasjonen som lenge truet VM-deltakelsen.

– Jeg har selv hatt lignende problemer som han, og min erfaring er at den første kampen etter et slikt comeback kan være enklere enn den neste. Godt treningsgrunnlag kombinert med adrenalin får deg nemlig gjennom det første oppgjøret, advarer Scholes, som tipper 3-2 til England.

Kampen starter klokken 21, og den overføres på TV2 (NO), SVT1 (SE) og DR1 (DK)

 

Powered by Labrador CMS