– Bygg laget rundt Rooney

OPPDATERT: Ballack mener Hodgson bør bygge laget rundt Rooney, som sier han vil spille for England så lenge han kan.

Publisert Sist oppdatert

Bygg spillerne opp, og når de ikke kan leve opp til de skyhøye forventningene så må de trykkes ned igjen. Det er mentaliteten engelske medier har blitt beskyldt for å ha, og letingen etter syndebukker etter VM-sluttspill er en selvsagt ting.

I den ene kampen Rooney spilte i sin faktiske posisjon så kom han godt fra det, og scoret Englands eneste mål, og i tillegg hadde han fra venstrekanten målgivende pasning til det eneste andre målet England hittil har scoret. Men selv om Rooney vanskelig kan kritiseres heftig etter dette mesterskapet så er hans posisjon i laget, på mer enn én måte, alltid et tema i England. Også nå.

Michael Ballack, som har spilt mot Rooney mange ganger, og som har erfaring i å nå langt i VM, er i alle fall ikke i tvil om hva England bør gjøre: De bør bygge laget rundt Wayne Rooney.

– Den eneste spilleren som for meg så ut til å kunne utgjøre en forskjell for England var Rooney. Han er den eneste som kan ødelegge for motstanderen, og den eneste som virkelig er i verdensklasse, skrev Ballack i sin spalte i The Times.

Manchester United v Chelsea
GOD: Michael Ballack mener England bør bygge laget rundt Rooney.

– Noen sier at han bør droppes, noe som er sprøtt. Han bør alltid spille i midten, siden å be ham om å gå ut på siden er bortkastet. Han er den beste spilleren, og bør ha friheten til å spille.

I spalten sin skriver Ballack om problemene til England generelt, og peker blant annet på mentaliteten og på mangelen på en tydelig spillestil.

– Til tross for alle disse probleme ser England bedre ut enn de gjorde for to år siden, og Roy Hodgson bør bygge laget rundt Rooney og be laget sitt om å gjøre alt de kan for å spille for ham.

Rooney selv uttalte seg på en pressekonferanse lørdag kveld, og var mer opptatt av laget enn seg selv.

– Jeg tror at det at jeg ikke hadde scoret er noe mange andre har tenkt mer på enn det jeg har gjort. Jeg scoret et mål, men vi tapte kampen, og er ute av turneringen. Dette laget er langt større enn Wayne Rooney er, sa Rooney ifølge blant annet Sky Sports.

– Det handler ikke om at jeg skal score, det handler om at vi skal gjøre de riktige tingene. Vi var positive, men vi tapte de to kampene. Vi må gjøre en vurdering av det, og prøve å forbedre oss. Jeg er sikker på at vi vil gjøre det.

– Det er ingen god følelse å gå ut av turneringen etter to kamper, så vi må prøve å gjenopprette noe av vår stolthet.

rooneyroy (650 x 358)
FREMTIDIG KAPTEIN: Mange tror Rooney kan bli Hodgsons neste kaptein. Rooney har uansett ingen planer om å gi seg på landslaget.

Rooney ville ikke høre noe snakk om at Englands VM-problemer kunne få ham til å vurdere sin England-fremtid.

– Jeg er veldig stolt over å spille for landet mitt. Jeg ønsker aldri å trekke meg fra landslagstropper, jeg møter alltid opp og spiller for England når jeg blir kalt opp. Jeg har ikke noe ønske om å slutte med å gjøre det unntatt om jeg blir bedt om det. Jeg vil spille for England til jeg ikke lenger blir kalt opp.

Powered by Labrador CMS