lingard

Overraskende England-uttak – flere risikerer karantene

Til tross for Premier Leagues advarsel, er flere United-spillere tatt ut i landslagstropper som skal spille i røde områder.

Publisert Sist oppdatert

Både Amad Diallo, Eric Bailly og Hannibal Mejbri er registrert i troppene til henholdsvis Elfenbenskysten og Tunisia.

Dersom de spiller landskamp i et land som står på Storbritannias liste over røde områder, må de ifølge regelverket tilbringe ti dager på karantenehotell ved hjemkomst.

Tirsdag erklærte Premier League-klubbene at de ikke vil slippe spillere til røde områder.

Det er usikkert om forbundene har ignorert beskjeden, eller om det er inngått en avtale mellom forbundene og United om de aktuelle spillerne. Det kan for eksempel være gjort et unntak i Mejbris og Diallos tilfelle hvis de ikke regnes som førstelagsaktuelle for klubben for øyeblikket.

FIFA skal visstnok ha gitt beskjed til det søramerikanske fotballforbundet om at Premier League-klubbene må gjøre spillerne tilgjengelige – og at det ellers vil bli konsekvenser.

Det er foreløpig usikkert hva som skjer med Fred og Edinson Cavani – som også må inn i røde områder hvis de skal spille for Brasil og Uruguay.

Greenwood ute – Lingard inne

I England var det ventet at Gareth Southgate skulle inkludere Mason Greenwood etter 19-åringens overbevisende sesongstart.

Slik ble det ikke. Til tross for to mål på to kamper er ikke Greenwood med i troppen. Det er derimot Jesse Lingard, som kun har spilt fire minutter for United så langt denne sesongen.

– Det beste for Mason etter de første kampene er å være hos klubben sin. Det er åpenbart at prestasjonene hans gjør ham aktuell, forklarte Southgate.

Som ventet er Harry Maguire, Luke Shaw og Jadon Sancho med. Marcus Rashford er tilbake i lett trening etter sin skulderoperasjon. Dean Henderson har ikke vært i aksjon så langt og er heller ikke med.

England skal møte Ungarn, Andorra og Polen i VM-kvalifiseringen i september.

Tre franskmenn og Fernandes

På den andre siden av kanalen er overraskende nok Anthony Martial inne i varmen igjen etter at han mistet EM med skade.

Paul Pogba og Raphaël Varane er også med i den franske troppen som skal møte Bosnia-Hercegovina, Ukraina og Finland.

Bruno Fernandes er naturligvis i Portugal-troppen. Det er ikke Diogo Dalot, som kom inn i EM-troppen underveis i mesterskapet. Portugal møter Irland, Qatar og Aserbajdsjan.

David de Gea er tatt ut av Luis Enrique. Så gjenstår det å se om det er Unai Simon som fortsatt er spansk førstekeeper. Spania møter blant annet Sverige, som ledes av landslagskaptein Victor Lindelöf. Anthony Elanga er i U21-troppen.

 

Daniel James og Dylan Levitt er i Wales-troppen, mens Donny van de Beek skal til Ullevaal stadion med Louis van Gaal.

Scott McTominay er ikke med for Skottland grunnet skade.

Powered by Labrador CMS