Greenwood trekker seg fra EM-troppen

Mason Greenwood trekker seg fra England-troppen på grunn av skade. Det melder Manchester United på sitt nettsted noen timer før Gareth Southgate annonserer sitt endelige EM-lag.

Publisert Sist oppdatert

Klubben skriver at Greenwood trekker seg for å fokusere på å rehabilitere en skade som har plaget ham siden han trakk seg fra U21-EM i mars.

– Masons belastning for klubblaget har blitt håndtert med forsiktighet gjennom den intense terminlisten i Premier League og Europa League i 2020/21, skriver klubben.

– Enda en turnering ville ikke vært en fordel. Mason blir derfor værende i Manchester United for å forberede seg til oppkjøringen.

ESPN-journalist: – Gode nyheter

United-journalist Rob Dawson mener dette er godt nytt for Ole Gunnar Solskjær.

– Greenwood var Uniteds beste spiller de seks siste ukene. Han burde vært med i England-troppen, men det er gode nyheter for Solskjær at han får fri i sommer. Han har flere mesterskap foran seg, skriver Dawson på Twitter.

Guardian-journalist Barney Ronay forstår også avgjørelsen.

– Har ingen problemer med å forstå at Greenwood ikke vil ofre seg ved å spille skadet for England. Tror Island-episoden var en ganske tøff og ydmykende opplevelse for en tenåring. Ikke sikker på om jeg ville stresset med å komme tilbake hadde det vært meg, skriver Ronay på Twitter.

– Det har ikke vært et enkelt år for ham. Ta fri i sommer og bli klar til neste sesong.

Tirsdag ettermiddag skal Southgate annonsere hvilke sju spillere i bruttotroppen som ikke blir med til EM. Greenwood var sannsynligvis en av dem som sto i fare for å ryke ut.

Det er også Jesse Lingard, som ifølge The Athletic er én av dem som vrakes.

Det er også knyttet usikkerhet til om Harry Maguire vil være klar for mesterskapet i sommer. De andre United-spillerne i troppen er Dean Henderson, Luke Shaw og Marcus Rashford.

UTE? Jesse Lingard vrakes ifølge rapportene fra England-troppen.

Southgate ferdig med Island-episoden

Greenwood står med bare én landskamp, men avsluttet sesongen med sju scoringer i april og mai.

Southgate uttalte i forbindelse med uttaket at han på ingen måte vil bruke episoden på Island mot Greenwood.

United-talentet og Phil Foden inviterte to islandske jenter opp på hotellrommet, mot både landslagets og Islands smittevernregler. Begge to de Manchester-baserte ungguttene ble sendt hjem sporenstreks etter hendelsen.

– Når det gjelder fortiden, er det helt og holdent fortiden. Jeg snakket med Mason før vi valgte ham til U21-landslaget i mars, for å gjøre det helt klart, sa Southgate.

– Når unge mennesker gjør feil, går vi videre, slik vi gjorde med Phil (Foden).

Nå blir det uansett fokus på rehabilitering i Manchester for Greenwood.

Manchester United v Leicester City - Premier League
FORMSTERK: Mason Greenwood avsluttet sesongen sterkt.

Englands United-spillere

Marcus Rashford (23)

Antall kamper/mål: 40/11
Debuterte: 27. mai 2016
Kamp: England-Australia 2-1
Alder: 18 år, 6 mnd., 26 dager

Den av United-spillerne som debuterte yngst for seniorlandslaget og nådde imponerende 40 landskamper den uka han fylte 23. Har det siste året også fått mye oppmerksomhet rundt skolemat-prosjektet og har blitt en rollefigur for mange i England. Er i stand til å bidra mye på landslagets venstreside.

Harry Maguire (28)

Antall kamper/mål: 30/2
Debuterte: 8. oktober 2017
Kamp: Litauen-England 0-1
Alder: 24 år, 7 mnd., 3 dager

Den av United-spillerne som debuterte på A-landslaget sist – nesten fem år etter at han fikk sin eneste kamp for U21-laget. Til sammenligning fikk Paul Pogba, som er født samme årstall (måneden før), debuten fire og et halvt år tidligere. Men etter at Maguire ble innlemmet i A-stallen har han spilt en viktig rolle. Blant annet spilte han alle de sju kampene (én som innbytter) for The Lions under VM i 2018, som endte med semifinaletap og 4. plass.

Luke Shaw (25)

Antall kamper/mål: 8/0
Debuterte: 5. mars 2014
Kamp: England-Danmark 1-0
Alder: 18 år, 7 mnd. og 21 dager.

Mye tyder på at 25-åringen når 200 Premier League-kamper til høsten, men han har spilt en beskjeden rolle på landslagslaget – mye grunnet skader. Sist Luke Shaw startet en kamp for England, var i september 2018 mot Spania (1-2). Har løftet spillet enormt for United denne sesongen, blant annet med målpoeng ingen andre forsvarere er i nærheten av, så det er en helt annen Luke Gareth Southgate nå får til disposisjon.

Dean Henderson (24)

Antall kamper/mål: 1/0
Debuterte: 12. november 2020
Kamp: England-Irland 3-0
Alder: 23 år, 8 mnd.

Har spilt mye på aldersbestemte landslag opp gjennom årene (23 kamper totalt) og fikk innkallingen til A-laget da han var på utlån i Sheffield United. Har fått debuten sin, men det har så langt blitt med den ene kampen. Det er nok Evertons Jordan Pickford landslagstrener Gareth Southgate anser som sin førstekeeper. Akkurat som han gjorde det gjennom EM-kvalifiseringen og Nations League.

EM 2021

START: 11. juni (Tyrkia-Italia) i Roma

FINALE: 11. juli (Wembley)

EM-BYER: London, München, Roma, Baku, Bucuresti, St. Petersburg, Amsterdam, Sevilla, Budapest, Glasgow og København.


Gruppe A:
Wales (Daniel James, Italia, Sveits og Tyrkia.

Gruppe C:
Nederland (Donny van de Beek), Nord-Makedonia, Ukraina og Østerrike.

Gruppe D:
England (Harry Maguire, Marcus Rashford, Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka, Mason Greenwood og Dean Henderson), Kroatia, Skottland (Scott McTominay) og Tsjekkia.

Gruppe E:
Spania (David de Gea), Sverige (Victor Lindelöf), Polen og Slovakia.

Gruppe F:
Frankrike (Paul Pogba), Portugal (Bruno Fernandes), Tyskland og Ungarn.

Powered by Labrador CMS