– Vil sette fyr på VM!

En optimistisk Ashley Young er overbevist om at Marcus Rashford – og England – kommer til å gjøre seg sterkt bemerket i Russland.

Publisert Sist oppdatert

United-veteranen, som selv er en av Englands utvalgte til sommerens VM-sluttspill, har en følelse av at hans 20 år gamle lagkamerat kommer til å bli en av landslagssjef Gareth Southgates viktigste spillere under mesterskapet.

Mandag deltok Young på en pressekonferanse på Englands hovedkvarter St. George’s Park. Der røpet han ikke bare stor tro på Rashford, men også at han har en god følelse når det gjelder «De tre løvenes» sjanser til å gå hen og vinne turneringen.

På direkte spørsmål om hvordan han tror Rashford vil gjøre det i sin aller første VM-turnering, lød svaret:

– Jeg tror han kommer til å takle det svært bra. Jeg har sagt det helt siden jeg så ham spille på juniorlaget, at han har en stor fremtid. Rashford er en fantastisk fotballspiller som virkelig kan komme til å åpne øynene på [fotball]verden.

– Nå som VM står for døren kan det fort bli arenaen hvor han får vist hvor store steg han han har tatt.

– Han har gjort det fantastisk for oss i United, og han kommer så definitivt til å bli en viktig spiller for oss under VM, sa Young, som fyller 33 år den 9. juli.
Dermed er han eldstemann i en ellers ung engelsk tropp han omtalte som en «fantastisk spillergruppe» som er i stand til å «snu en kamp i løpet av et øyeblikk».

– Til VM for å vinne

– Etter min mening kan denne troppen oppnå akkurat så mye som den selv ønsker, sa han og lovet solid engelsk VM-innsats.

– Vi ser frem til å dra til Russland, og ikke bare for å delta. Vi drar dit for å prøve å vinne, sa Young, og røpet så stor tro på samtliges evner «at vi er i stand til å oppnå det vi vil».

ASHLEY YOUNG under mandagens pressekonferanse på Englands hovedkvarter St. George’s Park.

Først og fremst angrepsspiller

Ashley Young har først og fremst fått en plass i VM-troppen på bakgrunn av sine meritter som Uniteds venstreback. Like fullt understreket den gamle vingen at han fortsatt anser seg selv som angriper, mer enn forsvarer.

– Spesielt med måten vi spiller på, med offensive sidebacker eller vingbacker, så foretrekker jeg angrep fremfor forsvar. Allikevel, om bare fotballhjernen er skarp nok og du er flink til å lese spillet, så kan du egentlig spille i enhver posisjon. Selv mener jeg å være blant dem som besitter en god fotballhjerne, sa Young, og lovet én ting:

– Uansett hvor [England]-manageren ber meg om å spille, så gir jeg 100 % for å prøve å gjøre så godt jeg kan.

4 x United

Foruten Rashford får Young også sine lagkamerater Phil Jones og Jesse Lingard med på turen til Russland, og mesterskapet som innledes med åpningskamp mellom arrangørlandet og Saudi-Arabia den 14. juni.

For Englands del starter alvoret mot Tunis den 18. juni, og deretter fortsetter gruppespillet med kamper mot Panama [24.] og Belgia [28.].

Men aller først skal troppen gjennom to oppkjøringskamper på Wembley, mot Nigeria på førstkommende lørdag og Costa Rica den påfølgende torsdagen [7. juni].

Powered by Labrador CMS