Slik spilte Englands tre røde

England vant 2-1 mot Nigeria.

Publisert Sist oppdatert

Lørdagens England-kamp mot Nigeria på Wembley kunne gi oss noen svar i forkant av VM – både om spillernes form, og om hva slags lag Gareth Southgate ser for seg å bruke i VM.

Phil Jones var helt ute av kamptroppen – visstnok for å være med på konas fødsel.

Ashley Young (venstre vingback) og Jesse Lingard (som tidvis så ut til å være høyre indreløper, så på andre tidspunkt ut til å ha en fri rolle der han skulle lete etter rom mellom Nigeria-leddene) startet begge to, og kan fort være med i Southgates førsteellever også når VM starter.

England fremstod som det suverent beste laget på Wembley i den første omgangen, og etter en litt usynlig start, så var både Young og Lingard en del involvert offensivt, og begge hadde også noen sjanser de potensielt kunne scoret på.

Spesielt Lingard fikk positive reaksjoner fra engelske journalister for sine bidrag:

England ledet 2-0 til pause etter mål av Cahill og Kane.

I den første omgangen var Nigeria såpass svake at de så ut som om de ville ha lite annet å by på i sommerens VM enn noen heller interessante drakter. I den andre tok de over, og skapte trøbbel for England, og reduserte også tidlig (uten å klare å score flere).

Lingard og Young, som verken storspilte eller var blant de som slet mest, ble begge byttet ut i det 67. minutt. Marcus Rashford kom inn i det 73. minutt, og han kom seg til noen avslutninger, men England var generelt lite imponerende etter pause, og det ble 2-1.

Kort om de røde:

  • Ashley Young: Kan ikke sies å ha imponert, men spilte en OK kamp. Slo dødballer fra venstre. Erstatter Danny Rose verken spesielt bedre eller verre.
  • Jesse Lingard: Styrket nok sin posisjon i det engelske laget, selv om det ble bare nesten. Får i likhet med Young bare brukbare spillerbørskarakterer, men stod for en del av det som var positivt i den første omgangen. Så satser vi på at han sparer målpoengene til VM.
  • Marcus Rashford: Så farligere ut etter innhoppet enn Kane og Sterling gjorde til sammen tidligere i den omgangen, og hadde noen OK detaljer, men alt i alt ikke et innhopp som er i nærheten av å sende ham inn i startelleveren.
  • Phil Jones: Ikke i troppen – vanskelig å si om sjansene hans er styrket eller svekket etter denne kampen siden de to omgangene var så ulike, men Gary Cahill la inn en brukbar søknad med målet sitt.

Englands neste og siste VM-oppkjøringskamp er mot Costa Rica på Elland Road i Leeds. Det oppgjøret spilles torsdag kveld.

England (mot Nigeria): Jordan Pickford – Kieran Trippier, Kyle Walker, John Stones, Gary Cahill, Ashley Young (Ashley Young, 67.)– Eric Dier – Jesse Lingard (Ruben Loftus-Cheek, 67.), Raheem Sterling (Marcus Rashford, 73.), Dele Alli (Fabien Delph, 82.) – Harry Kane (Danny Welbeck, 73.).
Ubenyttede innbyttere: Jack Butland, Harry Maguire, Jake Livermore, Adam Lallana, Jamie Vardy, Nick Pope, Tom Heaton.

Powered by Labrador CMS