– Bedre for England enn for United

Marcus Rashford får fin kritikk etter å ha skutt England til 1-0 over Sveits i Leicester.

Publisert Sist oppdatert

20-åringen, som også tegnet seg på scoringslisten da England tapte 2-1 for Spania på lørdag, må, ifølge BBCs Phil McNulty, heretter være aktuell for fast plass fra start.

McNulty grunngir dette med at Rashford – i likhet med mot Spania – var Englands farligste spiller mot sveitserne. United-yndlingen belønnes med en  7’er, og overgås dermed kun av venstreback Danny Rose, som får se 8-tallet.

Om Jesse Lingard, som erstattet Chelseas Ruben Loftus-Cheek etter 61 minutter, skriver McNulty at han ikke markerte seg. Han gir ham likevel en 5’er for innsatsen.

LES OGSÅ: United x 2 for Brasil

Rashford: – Den kunne ha gått utenfor

Med en 8’er får Rose bestemannsprisen også av Daily Mails Jack Gaughan. Han har imidlertid Rashford som en like god nummer to med 7,5, mens han gir innbytter Lingard 6,5.

Gaughans kollega, Martin Samuel, mener at Rashford med denne forestillingen bekreftet at han i øyeblikket spiller bedre for England enn for Manchester United.

– Vi vet alle at han er veldig spennende og at han kommer til å bli en spiller i toppklasse. Mentaliteten hans er førsteklasses og han er flott å jobbe sammen med. Nå har han levert to virkelig gode forestillinger, og scoret to mål på to gode avslutninger. Det er veldig viktig for ham.

Selv reagerte Rashford slik på sin matchvinnerscoring mot sveitserne:

– Jeg forsøker bare å skaffe meg plass. Jeg kunne se Eric [Dier] storme inn i midten, så dermed holdt jeg meg ved bakre stolpe. Alt dreier seg om kontakt, og ballen kunne fort ha havnet utenfor, lyder hans beskjedne kommentar.

 

 

The Sun:

Nok en klinisk avslutning fra den unge angriperen, som med sin utnyttelse av svakt sveitsisk forsvarsspill satte en stopper for Englands tapsrekke. Det skriver The Suns Mark Irwin, og gir Rashford 7. Samtidig gir han innbytter Lingard 6.

Irwins Sun-kollega Richard Forrester, mener at Rashford med sine to mål på to kamper, har sendt en klar melding til José Mourinho. Han synes at Rashford virker langt friere i sitt spill for England enn for klubblaget, og karakteriserer ham som «strålende». «Fylt med energi og entusiasme, utgjorde han forskjellen i en ellers middelmådig engelsk forestilling,» fastslår Forrester i sin oppsummering.

Powered by Labrador CMS