– Uansvarlig å vrake Rooney

Wayne Rooney jobber mot et comeback midt i april, og forsvares nå av kjent journalist.Les vår kommentar: – Kan bli viktigere enn noen gang

Publisert Sist oppdatert

Å være skadet er sjelden positivt.

Man mister verdifull trening og kampformen forsvinner. Samtidig benytter gjerne andre seg av muligheten skaden din ga dem.

Sånn har det også vært med Rooneys siste skade.

I United har det riktignok vært positivt at Marcus Rashford har tatt et par store steg, scoret mål og vist at Louis van Gaal faktisk har flere offensive strenger å spille på, men for England har Rooneys skade ført til en haug med spørsmålstegn rundt hans posisjon. Harry Kane scoret nemlig mot Tyskland. Jamie Vardy likeså. Danny Welbeck viste seg også frem. Og Daniel Sturridge starter trolig i tirsdagens treningskamp mot Nederland.

jan43

– Det vil være uansvarlig og naivt, og rett og slett uten poeng. Vi snakker her også om en som Roy Hodgson liker som person, respekterer som kaptein og verdsetter som spiller.

– Så vurder dette? Er Rooney blant de fem beste spissene vi har? Ja. Fortjener han en plass i troppen sammen med Kane, Vardy, Welbeck og Sturridge? Helt klart, ja. (…) Gjorde han nok i kvalifiseringen til å fortjene å være med i den neste tellende kampen? Ja. Blir han høyt verdsatt blant de andre spillerne, trenerne og manageren? Ja. Er han for gammel? Han er 30, ett år eldre enn Vardy. Har han noe å bevise? Ja, definitivt. Vil han være en som frivillig vil ta en straffe som kan avgjøre Englands EM-skjebne? Ja. Alle disse spørsmålene gir svarene rundt den tvilen det måtte være om Rooneys posisjon i EM-troppen, skriver Winter i The Times tirsdag.

Rooney jobber nå for et comeback, og ifølge The Telegraph er en mulig comeback-dato 16. april – mot Aston Villa.

Roy Hodgson: – Ingen tvilte på ham før skaden

Les også vår kommentar: Kan bli viktigere enn noen gang

Her kan du se alle Rooneys engelske landslagsmål.

Powered by Labrador CMS