– Så viktig er Rooney

Wayne Rooney måtte tåle mye kritikk etter Italia-kampen, men han får støtte av landslagsledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Gary Neville, som har en fremtredende plass i støtteapparatet rundt landslagssjef Roy Hodgson, gjorde United-spissen alt han ble bedt om i møtet med italienerne. Dermed fastslår den gamle backen indirekte at det ikke er grunnlag for kritikken som rammet hans tidligere lagkamerat.

– Min mening om Wayne Rooney, og det etter å ha sett ham i trening hver eneste dag, er at han er en veldig viktig spiller for oss, sier Neville, og minner, ifølge Manchester Evening News, om følgende:

– Han er vår toppscorer under Roy (Hodgson), han er mannen med flest assists, og han ville antakeligvis ha blitt kåret til banens beste om han bare hadde scoret da han fikk sjansen (mot Italia).

– Under trenernes rapportmøte med Roy etter kampen forleden kveld, var det ingen som antydet noe annet enn at Wayne hadde spilt en temmelig bra kamp for oss. Han hadde gjort alt vi var blitt enige om på forhånd.

– Pauls mening er én mening

England v Italy: Group D - 2014 FIFA World Cup Brazil
WAYNE ROONEY – fortsatt viktig for England.

Neville nekter å bli dratt inn i diskusjonen rundt Paul Scholes’ uttalelser før mesterskapet i Brasil. Da antydet rødtoppen at Rooney muligens er over toppen:

– Paul er en god venn av meg, men jeg er Waynes trener. Jeg er av den oppfatning at når du disponerer en spiller som ham, da må du også takle alt som blir sagt om ham. Paul har sin mening, men det har også alle andre.

Enig med Hodgson

Neville gir ellers uttrykk for støtte til Roy Hodgsons uttalelse om at engelskmenn er «besatt» av Wayne Rooney:

– Man kan enten kalle det en debatt eller en besettelse; uansett vil det ikke være galt. Slik har det vært hver eneste gang jeg har vært involvert i en turnering. Det har enten dreid seg om Gascoigne, Owen, Beckham eller Rooney.

– Men vi elsker det. Hele landet elsker å skape drama rundt en av sine spillere, avslutter Gary Neville.

 

Powered by Labrador CMS