Leicester City v Manchester United - Premier League

Greenwood prioriterer klubbfotballen i høst – ble enige i september om å vente til 2022

Publisert Sist oppdatert

Nok en gang var ikke Mason Greenwood med i Gareth Southgates landslagstropp da den ble bekreftet torsdag.

Greenwood har ikke spilt for England siden det kom frem at han brøt covid-19-reglementet i forbindelse med bortekampen mot Island (Greenwoods landslagsdebut), men han var med i den preliminære troppen til sommerens EM-sluttspill før han måtte melde forfall med skade.

LES OGSÅ: Southgate om Sancho/Lingard: – Spiller ikke så mye fotball sammenlignet med konkurrentene

Da Gareth Southgate ble spurt om Greenwoods fravær fra novembertroppen, så fortalte han om en enighet mellom landslaget og Greenwood om å vente til 2022.

– Vi hadde en diskusjon før samlingen i september, og vi kom til enighet. John McDermott [teknisk direktør i fotballforbundet] og jeg reiste til United, og hadde en god samtale med Mason og familien hans, og vi ble egentlig enige om å parkere dette til neste år. Vi ville droppe høstkampene [for Masons del], sa Southgate (flere sitater her).

ENESTE GREENWOOD-LANDSKAMP: Mot Island, september 2020.

Ut fra det Southgate sier, så virker det som om initiativet kom fra Greenwood-siden, og ikke som et England-initiativ.

– Han og familien følte at han trengte tid, og spesielt med unge spillere må vi være oppmerksomme på det.

– Han er en spiller vi tror har en stor fremtid. Han gjør det godt i Manchester United. Han har en stor utfordring selvsagt med den angrepsrekka de har spilt med i de siste par kampene. Jeg er sikker på at det vil forandre seg med antall kamper de må spille. Vi kommer til å fortsette med å følge ham tett.

– Vi har ikke diskutert det denne måneden. Jeg møtte ham i september, og hadde en veldig god diskusjon, og forstår fullstendig hans ståsted. Han er i en enorm fotballklubb med mye forventninger. Han føler at han har stor konkurranse om å etablere seg i klubben sin, og han anerkjenner at det er en viktig del av å etablere seg på internasjonalt nivå.

– En risikerer selvsagt alltid at andre spillere slår gjennom, men han er ung nok til at det er god tid her. Han innser at om han ikke får til situasjonen i klubben sin, så er det kanskje ikke en England-karriere der uansett.

Southgate fortalte også at Jude Bellingham (som nå er tilbake i troppen) forrige måned stod over etter at han ga beskjed om at han trengte en pause, og gjorde det tydelig om at sånt som dette ikke betyr at Bellingham og Greenwood ikke har et ønske om å spille for England, men om at de tar valg som kan gagne dem på lang sikt.

wolgree
PRIORITERER KLUBBFOTBALLEN ENN SÅ LENGE: Mason Greenwood.
Powered by Labrador CMS