rashsan

England-sjefen med VM-advarsel til United-stjernene

Fem måneder før VM i Qatar sparkes i gang, advarer Gareth Southgate de engelske United-spillerne om at de har en jobb å gjøre om de skal spille seg inn i England-troppen.

Publisert Sist oppdatert

Når England tar imot Ungarn på Wembley tirsdag kveld, er Harry Maguire den eneste representanten fra Manchester United.

Verken Marcus Rashford eller Jadon Sancho har spilt en eneste landskamp i 2022. Luke Shaw står med to, mens Mason Greenwood er uaktuell som følge av voldsanklagen. Dean Henderson har også mistet plassen.

Dermed er det ikke utenkelig at det bare blir Maguire som får være med til Qatar. I fjorårets EM var det fem United-spillere i den engelske troppen, inkludert Sancho som kom fra Dortmund underveis i mesterskapet.

– Vi har bare én United-spiller på laget, sa Southgate før Ungarn-kampen, før han leverte følgende advarsel:

– De må gjøre mye for å komme tilbake på laget.

Samtidig rapporteres det at Rashford gjør alt han kan i sommer for å finne tilbake til gamle takter. 24-åringen starter i disse dager et treningsprogram i USA over ti dager, ifølge Daily Mail. Avisen skriver at Rashford forstår at han har blitt vraket av Southgtate og at det er en lang vei tilbake.

England Men Training Session
ÉN RØD: Harry Maguire er den eneste United-spilleren i England-troppen.

I de tre siste kampene har Kieran Trippier og James Justin spilt venstreback. Ben Chilwell, som var regnet som Shaws fremste utfordrer, er nettopp tilbake fra langtidsskade.

I angrepet har spillere som Mason Mount, Jarrod Bowen, Raheem Sterling, Bukayo Saka og Jack Grealish fått tillit. I tillegg er nok Phil Foden tiltenkt en plass på laget.

Da Southgate vraket Rashford og Sancho i mars, sa han at avgjørelsen var ganske enkel.

– Av ulike årsaker har Marcus fått en formdupp. Vi har spillere i samme posisjon som spiller på et høyere nivå. Det er tøft, men sånn er livet i toppidretten, sa Southgate.

Manchester United v Norwich City - Premier League
VANSKELIG SESONG: Marcus Rashford hadde ingen god sesong for Manchester United.

Nå får United-trioen bare én måned på seg på å overbevise England-sjefen. I slutten av september spilles generalprøvene mot Italia og Tyskland i Nations League. Da har United bare spilt sju ligakamper.

Det endelige VM-uttaket er ventet 9. eller 10. november.

Det rapporteres for øvrig at det engelske fotballforbundet har bedt Premier League om å ikke legge noen av storkampene mellom de seks største lagene den siste uka før VM sparkes i gang.

bildesalg
Powered by Labrador CMS