– Ett problem mindre

Patrice Evra er glad han slipper å møte suspenderte Rooney i EM-sluttpsillet, og mener Frankrike er gode nok til å vinne hele turneringen.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 11. juni klokken 18.00 møtes England og Frankrike til første kamp i gruppe D i EM-sluttpillet. Patrice Evra er i Frankrikes tropp, mens Englands tropp inneholder fire United-spillere. En av disse er imidlertid Wayne Rooney, som er suspendert i Englands to første EM-kamper.

Patrice Evra føler med sin lagkamerat i United, men legger ikke skjul på at det er en fordel for Frankrike at scouseren ikke får spille.

– Vi ønsker å sette vårt preg på turneringen, og det vil innebære ett problem mindre å hanskes med for Frankrike, sier Evra til The Sun om Rooneys karantene.

– Jeg føler naturligvis for Rooneys og hans situasjon. Det er et kraftig slag for England at de mister ham de to første kampene. Men jeg kommer ikke til å sitte her og si at jeg er lei meg for at jeg ikke behøver å markere ham.

– Rooney er en type spiller du ønsker å ha på laget ditt, og ikke en jeg har veldig lyst til å spille mot, for jeg vet hvor mye han kan ha å si for en kamp.

– Når han har dagen er han en av de beste spissene i verden, og når man møter et lag som mangler stjernespilleren sin ønsker man å utnytte dette.

– Europamestere? Hvorfor ikke?

I tillegg til England og Frankrike finner man også Sverige og Ukraina i gruppe D. Evra mener Frankrike er avhengige av en god start på turneringen.

– Det er viktig å starte godt, så kampen mot England er av stor betydning. Det kommer ikke til å bli lett verken for England eller Frankrike, men det betyr ikke at ikke forventningene er der.

– Å slå England vil bety mye mer enn kun tre poeng for oss. Det vil sende ut en beskjed og det vil gi laget selvtillit foran den neste kampen. Vår prioritet på dette tidspunktet er å sikre oss en plass i kvartfinalene, så får vi ta det derfra.

Og om Frankrike først går videre fra gruppen vil ikke Evra avskrive triumf for Les Bleus.

– Det er mye snakk om land som Spania, Tyskland, Nederland og Italia. Men hvorfor ikke Frankrike og England? Det er ikke noe poeng i å ha en negativ innstilling. Og man må også ha litt flaks dersom man skal vinne en stor turnering.

– Jeg tror at vi kan overraske mange dersom vi spiller på våre styrker og er fokuserte. Jeg er ikke typen til å love noe jeg ikke kan holde, men vi går helt klart inn i dette med en stille optimisme, avslutter United-backen.

Powered by Labrador CMS