Rooney og Rio vil ha Redknapp

Fabio Capello er historie, og United-spillerne er klare i hva de ønsker.

Publisert Sist oppdatert

Det har stormet rundt England-boss Fabio Capello de siste dagene, etter at han i et intervju med italiensk radio åpent kritiserte Det engelske fotballforbundets avgjørelse om å frata John Terry kapteinsbindet, og onsdag kveld satt FAs styreformann David Bernstein, FAs generalsekretær Alex Horne og Fabio Capello i møte for å diskutere hendelsene den siste uken.

Etter et times langt møte var resultatet klar: Fabio Capello går av som Englands landslagssjef med umiddelbar virkning. David Bernstein var etter møtet tydelig på at det var italienerens eget ønske å avslutte samarbeidet.

– Jeg ønsker å understreke at at både gjennom dagens møte og gjennom hele hans periode som England-manager har opptrådt ekstremt profesjonelt. Vi har akseptert Fabios oppsigelse, og er enige om at dette er den rette avgjørelsen. Vi ønsker å takke Fabio for hans arbeid for det engelske landslaget og ønsker ham all mulig suksess i fremtiden, uttalte Bernstein.

– Et enkelt valg

Fabio Capello var ikke i tvil om at han hadde gjort det rette valget med å si opp jobben, og forteller at han etterhvert ikke følte han hadde noe valg.

– De fornærmet meg og min autoritet, fortalte Capello til italpress. – I Terry-saken fornærmet de meg på det groveste og skadet min autoritet som leder for det engelske laget, og gjennom dette skapte de et problem i troppen.

– Enkelte former for innblanding og overtredelse av grenser har jeg aldri tolerert, så det var enkelt for meg å oppdage det og ta avgjørelsen om å gå.

Rooney skuffet

Capellos oppsigelse betyr naturligvis at Wayne Rooney og co. får ny sjef foran sommerens EM-sluttspill. Rooney skrev selv hva han mente på Twitter torsdag kveld.

– Lei meg for at Capello har gitt seg. Fin fyr og en topp trener. Han bør erstattes av en engelskmann. Harry Redknapp er mitt valg, skrev United-angriperen.

Torsdag morgen fikk han støtte av Rio Ferdinand.

– Synes vi trenger en engelsk manager nå…Harry Redknapp ville være mitt klare valg, skrev han da på twitter.

Det engelske fotballforbundet vil avholde en pressekonferanse torsdag klokken 13.00 (skandinavisk tid).

Kilder: TheFA.com, ESPN.com

Powered by Labrador CMS