Rooney skriver til Uefa

United-spissen vil be om nåde.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney har lyst til å spille i fotball-EM. Det er det ingen tvil om. Derfor kommer han nå til å skrive et personlig brev til Uefa hvor han vil argumentere for at han kun får én kamps utestengelse etter det røde kortet mot Montenegro. Det skriver The Guardian.

I verste fall rykter trolig to av Englands tre gruppespillskamper for United-spissen.

Men når Uefas disiplinærkomité møtes torsdag har de faktisk muligheten til å øke straffen til tre kamper. I så fall vil Rooney være uaktuell for alle Englands gruppespillskamper under EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Andrej Arsjavin ble utvist for Russland mot Andorra i siste gruppespillskamp før EM i 2008. Utvisningen liknet mye på den Rooney nå fikk, og Arsjavin ble utestengt i to kamper – selv om Russland sendte med videobevis av hvordan den nåværende Arsenal-spilleren ble herjet med underveis i kampen.

Det engelske fotballforbundet aksepterer Rooneys røde kort, men mener sterkt at det ikke bør føre til mer enn én kamps utestengelse. Håpet er også at Rooneys gode oppførsel etter utvisningen teller. Rooney vil også påpeke at han ikke hadde blitt vist ut for England på fem år før denne utvisningen, og at hans siste utvisning for United kom i mars 2009 mot Fulham.

Englands trener, Fabio Capello, vil også legge ved et brev hvor han argumenterer Rooneys sak.

Skulle Rooney få mer enn én kamps suspensjon, vil det engelske forbundet umiddelbart anke straffen. Det skriver The Telegraph.

Så får vi se om Uefa lar seg påvirke på noen som helst måte.

Det er vel tvilsomt.

Her er vår profil og statistikk over Rooney i United.

Powered by Labrador CMS